Πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία, υπουργός πολεμάει συστηματικά την κυβέρνηση και δεν φεύγει άκλαυτος. Πριν ακόμη επισημοποιηθούν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, ο Πάνος Καμμένος κλιμάκωσε την απαράδεκτη και αντιθεσμική συμπεριφορά του απέναντι στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επεκτεινόμενος αυτή τη φορά και στη γειτονική χώρα: αποφάνθηκε με τρόπο προσβλητικό και βλακώδη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη, επειδή το δημοψήφισμα είναι άκυρο.

Σα να του πέφτει λόγος και δεν υπάρχουν πολιτικά και δικαστικά όργανα στη γειτονική χώρα να κρίνουν. Είναι μια επικίνδυνη πρακτική, αν την υιοθετήσουν οι πολιτικές δυνάμεις των χωρών της περιοχής…

Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τον ομόλογο του Ζόραν Ζάεφ -που θα συνεχίσει τη διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών, προς ικανοποίηση της διεθνούς κοινότητας- ο Καμμένος, σχεδόν υβριστικά και για τους δυο Πρωθυπουργούς, έβγαλε το δικό του συμπέρασμα περί ακύρωσης, επικαλούμενος το σκοπιανό Σύνταγμα που… πρέπει να αλλάξει.

Πρακτικά υποστηρίζει -μαζί με τη ΝΔ- να συνεχίσουν τα Σκόπια να ονομάζονται σκέτο «Μακεδονία». Και εντελώς προβοκατόρικα προσπαθεί να εμποδίσει την ολοκλήρωση της συμφωνίας από την πλευρά των Σκοπιανών, για να μην ακολουθήσει η ελληνική επικύρωση. Συντάσσεται με τη γραμμή της απόρριψης της συμφωνιας -η οποια κατά τα λοιπά ήταν τόσο υπερ των Σκοπίων και σε βάρος της Ελλάδας ώστε οι πολιτες της γειτονικής χώρας δεν πηγαν να την στηρίξουν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο anoixtoparathyro.gr