Απειλές και προειδοποιήσεις προς το Μαξίμου εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος με αφορμή το Σκοπιανό δήλωσε στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του ΣΚΑΙ, ότι αυτό το θέμα μέρος της λίστας των λόγων για τους οποίους θα μπορούσαν οι ΑΝΕΛ να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση. «Το Σκοπιανό είναι ένας λόγος για να αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση. Είναι μέσα στη λίστα των λόγων».

Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε, λίγο πριν την συνέντευξη Τύπου των ΑΝΕΛ, αλλά και λίγες ώρες μετά την διαρροή από το Μαξίμου ότι έγινε το πρώτο τηλεφώνημα του Ζάεφ προς τον Τσίπρα και ότι όλα δείχνουν ότι θα συμφωνήσουν στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία», ιδιαίτερα αιχμηρός με το Μαξίμου, αλλά και με το ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως: «Όποιος αντέχει να τον χτυπάνε στο κεφάλι με την αριστερή κατσαρόλα θα μείνει. Θα πρέπει να αντιδράσουμε. Τα οικονομικά φτιάχνουν στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε. Τα εθνικά δεν φτιάχνουν.  Αλλά, από την στιγμή που λες ότι οι άλλοι έκαναν λάθη στην διαπραγμάτευση αυτή τότε γιατί εμείς να συνεχίσουμε το λάθος αυτό;».  

Για τη στάση του σχετικά με την συμφωνία όταν αυτή θα έρθει στη Βουλή υπογράμμισε: «Μέχρι να έρθει η συμφωνία αυτή στη Βουλή θα χρειαστεί καιρός. Εγώ το λέω ότι θα την καταψηφίσω την συμφωνία αυτή και θα είμαι και πολύ αυστηρός στην εισήγησή μου. Είναι ψευδαίσθηση ότι όλα πάνε καλά με το Σκοπιανό. Χάνουμε σε όλα.  

Όσο για τα σενάρια που θέλουν βουλευτές των ΑΝΕΛ να ψηφίζουν την συμφωνία ο κ. Καμμένος ανέφερε: «Όσοι από τους ΑΝΕΛ λένε ότι θα ψηφίσουν θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους ότι ο Πάνος Καμμένος ήταν αυστηρός και θα πρέπει να υπάρξει κοινή γραμμή στο θέμα αυτό. Με ενόχλησε ο κ. Παπαχριστόπουλος που δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να μας πείσει να ψηφίσουμε την συμφωνία».