Αιχμηρή κριτική εις βάρος του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου έκανε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις δηλώσεις του για τη διαπραγμάτευση με την πΓΔΜ.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία επισήμανε ότι «ο κ. Τζανακόπουλος έχει μπερδευτεί» για να διευκρινίσει πως «αυτό που συζητάμε σήμερα δεν είναι η κύρωση της συμφωνίας, αλλά ότι ο κ.Τσίπρας δεν νομιμοποιείται καν να την υπογράψει, καθώς δεν διαθέτει τη στήριξη της κυβέρνησης του».

Η Πειραιώς πρόσθεσε τα εξής: «Το επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά: ο Πρωθυπουργός οφείλει να επιβεβαιώσει άμεσα στη βουλή ότι διαθέτει την εξουσιοδότηση της πλειοψηφίας των βουλευτών πριν δεσμεύσει τη χώρα με μια επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία».

Τέλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως «από χθες στις 8 το βράδυ η ΝΔ ζήτησε να της αποσταλεί το πλήρες κείμενο της συμφωνίας. Τι άραγε φοβάται η κυβέρνηση και καθυστερεί να το στείλει; Είναι αδιανόητο η μόνη ενημέρωση που έχουν τα πολιτικά κόμματα και οι πολίτες να προέρχεται από ένα non paper του Μαξίμου».