Ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών αδικημάτων ασκήθηκε σε βάρος του 26χρόνου και της 23χρόνης οι οποίοι συνελήφθησαν για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ενωση στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, από την εισαγγελέα ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, οπλοκατοχή, οπλοφορία-οπλοχρησία από κοινού, παράνομη βία από κοινού, ληστεία από κοινού (κακούργημα), απείθεια και άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και λάβουν προθεσμία, για να αποληγηθούν τις προσεχείς ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα μία ομάδα περίπου 10 κουκολοφόρων ''επιτέθηκε'' στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στο Κολωνάκι επί της οδού Μασσαλίας 15. Οι κουκουλοφόροι έσπασαν την τζαμαρία στην είσοδο με βαριοπούλες, πέταξαν τρικάκια με συνθήματα υπερ του Δημήτρη Kουφοντίνα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Σημειώνεται πως ο 26χρόνος φέρεται να ανήκει σε ομάδα αντιεξουσιαστών που ηγετικό τους μέλος είχε παρουσιαστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα ενώ στο σπίτι της 23χρόνης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας GLOCK, δύο γεμιστήρες, 100 σφαίρες των 9 mm, αλεξίσφαιρο γιλέκο, θήκη όπλου χειρός και τρεις αντιασφυξιογόνες μάσκες.