Πρωτοβουλία να αφαιρεθεί ο λόγος από τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά την σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία κατά της κυβέρνησης ανέλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Με την εισήγησή του συμφώνησαν ομόφωνα τα υπόλοιπα κόμματα.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν στην Βουλή σημειώθηκε ένα πρωτοφανές επεισόδιο όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, κ. Μπαρμπαρούσης από το βήμα της Βουλής ζήτησε πραξικόπημα και κάλεσε τον ελληνικό στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο. Μετά την ομόθυμη καταδίκη των υπόλοιπων κομμάτων κατά του παραληρήματος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, και μετά την δέσμευση του κ. Βούτση, ότι στη διάσκεψη των προέδρων θα ζητήσει την δια παντός αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από το Κοινοβούλιο ο κ. Βούτσης επανήλθε ζητώντας την διαγραφή των σημερινών ομιλητών του συγκεκριμένου κόμματος από την συνεδρίαση.  

Χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βούτσης:

«Πριν από λίγο στην ελληνική Βουλή υπήρξε πρωτοφανές συμβάν. Εκπρόσωπος κόμματος κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα και εναντίον του απάτριδος Πρωθυπουργού. Οι εκφράσεις αυτές πέραν όλων των άλλων θίγουν την τιμή των Ε.Δ της χώρας. Αποτελούν πρόκληση διχασμού, πρόκληση προς τη δημοκρατία με ενδεχόμενο πρόκλησης ακραίων στοιχείων για την πρόκληση επεισοδίων σε όλη τη χώρα.

Παίρνω την ευθύνη να εισηγηθώ στην Ολομέλεια κανείς εκ των βουλευτών της Χ.Α που έχουν εγγραφεί να μιλήσουν να μην έχουν αυτό το προνόμιο. Πρέπει να δοθεί από την ελληνική Βουλή ένα μήνυμα προς τον λαό, ενότητας, δημοκρατίας και ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης. Ένα μήνυμα καταδίκης του φασισμού και των εκφραστών του πατριδοκάπηλων που θέλουν να δημιουργήσουν αυτή την ατμόσφαιρα.   Αυτή η πρόκληση έπειτα και από την κάλυψη της συμπεριφοράς από τον εκπρόσωπο της Χ.Α αφορά στο σύνολο των μελών της Κ.Ο της Χρυσής Αυγής.  

Εισηγούμαι τη στέρηση του δικαιώματος της ομιλίας. Είναι σαφές ότι ήταν προσχεδιασμένη η διχαστική πρόκληση. Πρέπει να βάλουμε ένα τέρμα».