Θρίλερ επικρατεί προς το παρόν με τη σύλληψη του Κώστα Μπαρμπαρούση καθώς δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν από την ΕΛΑΣ η πληροφορία για σύλληψη την ώρα που πήγαινε στο σπίτι του νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής. 

Ο βουλευτής ερευνάται για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας εξαιτίας της «προτροπής» του από τη βήμα της Βουλής στις Ένοπλες Δυνάμεις να κάνουν πραξικόπημα.

Η σύλληψη ήταν συντονισμένη με τις δυνάμεις της φρουράς της Βουλής: Η φρουρά τον είχε υπό παρακολούθηση μέσα στο Κοινοβούλιο για περίπου δύο ώρες και η εντολή του φρούραρχου Κυριαζόπουλου ήταν «μην τον χάσετε από τα μάτια σας».

Ο Μπαρμπαρούσης βγήκε με τα πόδια από την Αμαλίας, περπάτησε περίπου 50 μέτρα προς Ζάππειο όπου επί της Αμαλίας τον περίμενε το αυτοκίνητό του. Από εκεί τον «παρέλαβε» η Αντιτρομοκρατική -σίγουρα με μηχανές- και τον συνέλαβαν λίγο αργότερα.

Είχε προηγηθεί παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση ο οποίος ήδη έχει διαγραφεί από τη Χρυσή Αυγή.

Στη γραπτή παραγγελία του, ο κ.Ζαχαρής ζητεί να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα -με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις- δεν απαιτείται άδεια της Βουλής ως προς την άσκηση δίωξης, ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινηθούν αυτοβούλως.