Πρωτοφανής καταδίωξη από την ΕΛΑΣ του αυτοκινήτου στο οποίο επιβαίνει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωσταντίνος Μπαρμπαρούσης, εξελίσσεται την τελευταία ώρα στον εθνικό αξονα Αθηνών-Πατρών.

Το αυτοκίνητο του βουλευτή που έχει αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα πέρασε γύρω στις 21:00 τα διόδια της γεφυρας του Ρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ακολουθείται απο περιπολικά της ΕΛΑΣ και αρνείται να σταματήσει.

Οι αστυνομικοί δεν θέλουν να στήσουν μπλόκο περιπολικών στην πορεία του βουλευτή ώστε να μην ρισκάρουν τροχαίο. Ο Μπαρμπαρούσης θεωρείται ότι κατευθύνεται στο Αγρίριο, τόπος διαμονής του. 

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση.

Ο βουλευτής είχε καλέσει από το βήμα της Βουλής τις Ένοπλες Δυνάμεις να «συλλάβουν» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ -κάτι που στη συνέχεια, μετά και διαγραφή του από τη Χρυσή Αυγή- ανακάλεσε.

Στη γραπτή παραγγελία του, ο κ.Ζαχαρής ζητεί να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα -με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις- δεν απαιτείται άδεια της Βουλής ως προς την άσκηση δίωξης, ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινηθούν αυτοβούλως.