Ασύλληπτος παραμένει ο  Βουλευτής της Χρυσής Αυγής – διαγράφηκε ωστόσο από την ΚΟ του κόμματος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, και γύρω από την σύλληψή του εξακολουθεί να εκτυλίσσεται ένα θρίλερ Ειδικότερα, σε ιστορία που δύσκολα ικανοποιεί ακόμη και τα χαμηλότερα κριτήρια κοινοβουλευτικής ευπρέπειας έχει εξελιχθεί η υπόθεση του -διαγεγραμμένου πλέον από την Χρυσή Αυγή- βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση:

Τη νύχτα Παρασκευής προς Σάββατο, η αστυνομία έχει εξαπολύσει μεγάλη επιχείρηση στην ευρύτερη Αιτωλοακαρνανία για τον εντοπισμό του, μετά την εισαγγελική παραγγελία σε βάρος του για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας.  

Είχε προηγηθεί... αστυνομική καταδίωξη του βουλευτή μετά τη γέφυρα στο Ρίο: Το αυτοκίνητο του βουλευτή που είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα πέρασε γύρω στις 21:00 τα διόδια της γεφυρας του Ρίου και αρνήθηκε να σταματήσει σε μπλόκο.   

Πληροφορίες ανέφεραν πως τη νύχτα οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονταν στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομερίου και της Κατούνας, όπως επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου. Ωστόσο, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, σε περίπτωση που ο Κώστας Μπαρμπαρούσης επιχειρήσει να κινηθεί προς νομούς της Στερεάς Ελλάδας ή της Ηπείρου.  

Υπενθυμίζεται πως ο βουλευτής είχε καλέσει ουσιαστικά σε πραξικόπημα, από το βήμα της Βουλής,  με αποτέλεσμα να υπάρξει παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο.