Την Κυριακή αποφασίζει το Ποτάμι αν θα μείνει η θα φύγει από το ΚΙΝΑΛ, με τον επικεφαλής του κόμματος πάντως να μην κρύβει την απογοήτευσή του για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής.  

Ήδη άλλωστε ο Γρηγόρης Ψαριανός έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από το κόμμα, ενω ανάλογες απόψεις διατυπώνουν και άλλοι στενοί συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη.

Με νέα tweets ο Στ. Θεοδωράκης σημειώνει οτι θα σεβαστεί όποια κι αν είναι η απόφαση των στελεχών του κόμματος και θα δεχθεί την κριτική που θα του κάνουν, ενώ σε μια σαφή αναφορά στην άποψη που εξέφρασε υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα- Ζάεφ και που τον έφερε σε τροχιά σύγκρουσης με την Φώφη Γεννηματά, σχολίασε: Οι λύσεις δεν είναι απλώς αριστερές η δεξιές και προσπαθούμε συνεχώς για την επίλυση των προβλημάτων.  

Οι αναρτήσεις Σταύρου Θεοδωράκη στο twitter:  

«Την Κυριακή, 1η Ιουλίου, θα κάνουμε μια μεγάλη κουβέντα με το κορυφαίο όργανο του Ποταμιού, με στελέχη από όλη τη χώρα, και θα σεβαστώ όποια απόφαση πάρουν όπως βέβαια και θα δεχθώ την κριτική για τα λάθη μου.»  

Και πρόσθεσε:  

«Επιμένουμε ότι οι λύσεις δεν είναι απλώς αριστερές ή δεξιές, γι αυτό και προσπαθούμε συνεχώς για τη βελτίωση της πραγματικότητας και την επίλυση των προβλημάτων.