Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup.

«Είναι φανερό ότι η θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού παραμένει με ευθύνης αυτής της κυβέρνησης», σημείωσε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε «Το 4ο Μνημόνιο είναι εδώ και με την βούλα του Eurogroup. Οι αποφάσεις του ήταν πάρα πολύ καθαρές, δεν υπάρχει καθαρή έξοδος έτσι όπως περιέγραφε όλη αυτή την περίοδο η κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή συμφωνία, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι παραμένουν οι δεσμεύσεις για τον ελληνικό λαό και τις ελληνικές επιχειρήσεις. «Με δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα, με νέα δημοσιονομικά μέτρα, παραμένει η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας, παραμένει η ενισχυμένη επιτροπεία», επισήμανε, προσθέτοντας ότι «τα ανεπαρκή μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, συντηρούν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το μέλλον».

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι χρειάζεται μια προοδευτική διακυβέρνηση «που θα μπορέσει να ενώσει και κινητοποιήσει όλες τις ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, να ενισχύσει την Αξιοπιστία της χώρας ώστε με τους εταίρους μας να προχωρήσουμε σε αλλαγές στην συμφωνία που θα οδηγήσουν στην οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση και τα Μνημόνια».