Να συντηρήσει την κυβερνητική σεναριολογία περί απόπειρας ανατροπής του πολιτεύματος προσπάθησε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Κώστας Κατσίκης. Με αφορμή το πρωινό συμβάν στο γραφείο του και παρά το γεγονός ότι ο “Ρουβίκωνας” ανέλαβε την ευθύνη ο κ. Κατσίκης ανέβηκε πριν από λίγο στο βήμα της Βουλής και αμφισβήτησε ευθέως ότι η οργάνωση του Ρουβίκωνα ευθύνεται για όσα έγιναν το πρωί.

“Ζητώ συγγνώμη γιατί σήμερα δεν κατάφερα να ασκήσω στο ακέραιο τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα διότι ειχα να αντιμετωπίσω μια επίθεση κακοποιών στοιχείων , ευτυχώς μια αποτυχημένη προσπάθεια εισβολής στο πολιτικό μου γραφείο, όπως αποτυχημένη ήταν και η προκήρυξη που διακιολογούσε την άνανδρη και τρομοκρατική ενέργεια” είπε αρχικά ο κ. Κατσίκης.

Στο σημείο εκείνο βουλευτές της αντιπολίτευσης φώναξαν στον κ. Κατσίκη να πει ποιος ευθύνεται υποστηρίζοντας ότι η ανάληψη ευθύνης από τον “Ρουβίκωνα” αποδόμησε τη σεναριολογία της κυβέρνησης. Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ ωστόσο συνέχισε λέγοντας ότι αμφισβητεί πως ήταν μέλη του “Ρουβίκωνα” αυτοί που προσπάθησαν να εισβάλουν στο γραφείο του. “ Εστάλη μια προκήρυξη, κακέκτυπη αναπαραγωγή προκηρύξεων προηγούμενων τρομοκρατικών οργανώσεων όπως άλλωστε θυμίζει το κείμενο ανάληψης ευθύνης, από κάποιους για την ταυτότητα των οποίων προσωπικά προβληματίζομαι και αμφισβητών.   Όταν θα έχω τα στοιχεία για το από ποιον έγινε η επίθεση , ευχαρίστως αυτά τα στοιχεία θα είναι στη διάθεσή σας” είπε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.

Καταλήγοντας μάλιστα ο κ. Κατσίκης συντήρησε τα σενάρια της κυβέρνησης με νέους υπαινιγμούς “Επειδή βαραίνει και εμένα η ευθυνη σε αυτή την προσωπική επίθεση κάντε υπομονή να δούμε αν πρόκειται για τον “Ρουβίκωνα” και αν η οργάνωση αυτή είχε μάθει τόσο καλά το μάθημά της από τα φροτνιστήρια που είχε παρακολουθήσει” είπε.