Μέσα σε λίγη ώρα «άδειασε» ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης την, επίσης ανεξάρτητη, βουλευτή Κατερίνα Παπακώστα, η οποία είχε ζητήσει με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής τη σύσταση κοινοβουλευτικής ομάδας των ανεξάρτητων βουλευτών - «πρωτοβουλία» που φαίνεται ότι ήταν εντελώς... προσωπική. 

Με την ανεξαρτητοποίηση του Κατσίκη, οι ανεξάρτητοι βουλευτές στη σημερινή σύνθεση φτάνουν τους 10, το ελάχιστο δηλαδή που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής για να συγκροτήσουν αυτόνομη ομάδα -με την προϋπόθεση, φυσικά, πως όλοι επιθυμούν. 

Λίγο μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής της Παπακώστα, ο Χάρης Θεοχάρης έκοψε κάθε τέτοια συζήτηση, στηλιτεύοντας επίσης πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως η προτεινόμενη κοινοβουλευτική ομάδα θα είχε και μέλη από την Χρυσή Αυγή, ορισμένα από τα οποία (επιπλέον) είναι υπόδικα. 

Έτσι, στην δική του επιστολή του απόγευμα της Πέμπτης ο Χ.Θεοχάρης τονίζει: «Παρά το γεγονός ότι ο Κανονισμός της Βουλής δίνει δυνατότητα σύστασης Κοινοβουλευτικής Ομάδας στους 10 ανεξάρτητους βουλευτές, στην προκειμένη περίπτωση δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Δε θα έδινα ποτέ τη συναίνεσή μου, ούτε θα συμμετείχα σε Κοινοβουλευτική ομάδα, στην οποία μέλη θα ήταν υπόδικοι βουλευτές, που δεν διστάζουν να επιβουλευτούν τη Δημοκρατία».

«Το θεωρώ το ελάχιστο χρέος μου απέναντι στον όρκο πίστης που έδωσα προς το Σύνταγμα» καταλήγει ο Χ.Θεοχάρης.