Δημοσκόπηση: Βούλιαξε στις Πρέσπες η κυβέρνηση - Θηλιά και το Ζάππειo
Άνοιξε η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Επιβεβαιώνεται το συντριπτικό «όχι» των πολιτών στη συμφωνία των Πρεσπών - Απαισιοδοξία παρά τις γραβάτες και για το Eurogroup
Πολύ άσχημα ήταν τα μηνύματα που έφτασαν στην κυβέρνηση από τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσίασε ο ΣΚΑΙ, καθώς η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ στις Πρέσπες αποδεικνύεται μοιραία για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εξίσου μοιραίες αποδεικνύονται και οι επικοινωνιακές φιέστες με τις γραβάτες στο Zάππειο, καθώς οι πολίτες δεν φαίνεται να συμμερίζονται την ευτυχία της κυβέρνησης για την έξοδο από τα μνημόνια.
Η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει ακόμα περισσότερο: Η ΝΔ έχει προβάδισμα 11,5 μονάδων συγκεντρώνοντας ποσοστό 31% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 6,6% και ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,5%.
Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου με αναγωγή η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 12,5 μονάδες με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 34% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%. Στην τρίτη θέση ισοψηφούν ΚΙΝΑΛ και Χρυση Αυγή με 7,5%
Οι πολίτες δεν φαίνεται επίσης να συμμερίζονται το μπαράζ διαβεβαιώσεων ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πάνο Καμμένο στο Ζάππειο. Πριν βεβαίως η κυβέρνηση μείνει με 152 βουλευτές:
Η συμφωνία στο Eurogroup αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό: Σχεδόν το 50% την αντιμετωπίζει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά:
Κόλαφος τα ευρήματα για την υπόθεση της ΠΓΔΜ: Συνολικά το 62% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά την υπογραφή Τσίπρα-Ζάεφ (48% σίγουρα αρνητικά και 14% μάλλον αρνητικά), ενώ συνολικά το 27% των πολιτών την κρίνει θετικά (15% σίγουρα θετικά και 12% μάλλον θετικά), ενώ 11% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
Οι πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 εμφανίζονται διχασμένοι. Το 34% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 αξιολογεί σίγουρα θετικά τη συμφωνία των Πρεσπών, το 17% μάλλον θετικά, το 13% μάλλον αρνητικά, ένα 27% σίγουρα αρνητικά ενώ 9% δεν απαντά.
Αντίθετα η μεγάλη πλειονότητα των ψηφοφόρων της ΝΔ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 αντιτίθεται στη συμφωνία. Το 70% αξιολογεί τη συμφωνία σίγουρα αρνητικά, το 16% μάλλον αρνητικά, από 5% σίγουρα αρνητικά και μάλλον θετικά ενώ 4% δεν απαντά.