Η περίπτωση του Παύλου Πολάκη που καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση δεν είναι η μοναδική υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο Γιώργος Παπαχρήστος αποκαλύπτει στα Νέα και μία ακόμα: Πρόκειται για τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, υπουργό Επικρατείας, ο οποίος καλείται να καταβάλει 12.000 ευρώ (συν τα δικαστικά έξοδα) στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο ως αποζημίωση για ηθική βλάβη που του προκάλεσε συκοφαντώντας τον.

Η υπόθεση κρατά από το 2015, όταν την επομένη του δημοψηφίσματος που προκήρυξε ο Τσίπρας έγραψε κείμενο στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, λέγοντας για τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ ότι «αποτελεί όνειδος για τη χώρα ο σφετερισμός της σφραγίδας των συνδικάτων από τη σημερινή ηγετική ομάδα [...] το γεγονός ότι η ΓΣΕΕ, ο Παναγόπουλος, αποδέχονται την απαγόρευση αλλαγής του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού δεν μπορεί να ερμηνευθεί διαφορετικά παρά μόνο με την εξαγορά [...] να σταματήσει η εκμετάλλευση του εργατικού συνδικαλισμού από το καρτέλ των παρατάξεων που αναπαράγουν τη συνδικαλιστική ελίτ ως 'ομάδα συμφερόντων'.»

Ο Γιάννης Παναγόπουλος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και το Πολυμελές Πρωτοδικείο με την υπ' αριθμόν 1490/2016 απόφασή του καταδίκασε τον υπουργό Βερναρδάκη. Ο υπουργός εφεσίβαλε την απόφαση και το Τριμελές Εφετείο Αθηνών, διατήρησε την απόφαση.

Όπως εξηγεί ο Γιώργος Παπαχρήστος, αυτό που πυροδότησε την έκρηξη Βερναρδάκη ήταν η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ εκείνη την περίοδο με την οποία εξέφραζε σοβαρότατους προβληματισμούς για το δημοψήφισμα.