Η ΝΔ δεν σχολιάζει τις διεργασίες στο εσωτερικό άλλων κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη για την αποχώρηση του Ποταμιού από ΚΙΝΑΛ.

Σχετικά με τα όσα δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, παρατήρησε: «Αυτό που διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης και το πότε θα λήξει θα καταστεί και καθίσταται και τώρα πρόβλημα της χώρας εξαιτίας του γεγονότος ότι η κυβέρνηση δημιουργεί παρατεταμένη ανασφάλεια και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατό. Από εκεί κι πέρα δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο στη συμπεριφορά του κ. Καμμένου που μόνο σε εκρήξεις αξιοπιστίας δεν μας έχει συνηθίσει.»

Αναφερόμενη στις επιθέσεις προς τη ΝΔ από το Μαξίμου ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα ακολουθήσει την κυβέρνηση στη λάσπη. «Ειδικά τα υπόγεια του Μαξίμου είναι συνηθισμένα στο να στέλνουν τη λάσπη στον ανεμιστήρα, δεν θα μπούμε σε καμία λάσπη. Άλλωστε από το ρεπορτάζ του Documento μαθαίνουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν τόσο 'κολλητός' με τον κ.Φρουζή που δεν ήξερε τη διεύθυνση του σπιτιού του.»

Είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι η ΝΔ θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες με εκείνους που μοιράζονται την ευρωπαική μας ατζέντα. «Οι Έλληνες έχουν αποφασίσει ότι ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η ΝΔ» τόνισε.

Για το Σκοπιανό επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία. «Ο κ.Μητσοτάκης πάρα πολύ γρήγορα και η ΝΔ περιέγραψε στους διεθνείς συνομιλητές τη θέση της σε σχέση με την υπόθεση της διευθέτησης της διαφοράς με τη ΠΔΓΜ. Αυτή η καθαρή τοποθέτηση ήταν στην πραγματικότητα ο τρόπος με τον οποίο η ΝΔ θωρακίστηκε απέναντι σε οποιεσδήποτε πιέσεις.

Αν υπήρχαν πιέσεις θα υπήρχε και πίεση από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει άρα νομίζω πως η συζήτηση αυτή μπορεί να περιοριστεί στο γεγονός ότι οι συνομιλητές μας έχουν απόψεις. Ρωτάνε γιατί δεν επιλέγουμε να υποστηρίξουμε τη συμφωνία που σύναψε η κυβέρνηση και η απάντηση μας είναι αυτή που λέμε και στο εσωτερικό. Ότι λέμε στο εσωτερικό λέμε και στο εξωτερικό» κατέληξε.