Η ΝΔ δεν θέλει να μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης. «Αν κάποιος σήμερα εύχεται να μην μειωθούν, να μην περικοπούν οι συντάξεις των Ελλήνων αυτός δεν είναι άλλος από τη ΝΔ. Και αυτό για δύο λόγους, ο πρώτος λόγος έχει να κάνει ότι με τους δύο νόμους, το νόμο Κατρούγκαλου και το νόμο Αχτσιόγλου που ο μεν πρώτος κόβει τις συντάξεις στους νέους συνταξιούχους από το 2016 και μετά, ενώ ο άλλος της κ. Αχτσιόγλου κόβει το Δεκέμβρη του 2018 τις συντάξεις 2,5 εκατομμυρίων Ελλήνων η ΝΔ δεν τους ψήφισε. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το 2014 ως υπουργός Εργασίας παρέδωσα το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου με την πρώτη αναλογιστική μελέτη που είδε η Ελλάδα που αποδείκνυε με την υπογραφή της Τρόικα ότι δεν χρειάζονται άλλες μειώσεις συντάξεων, είχε ισορροπήσει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας μέχρι το 2060. Άρα και παραδώσαμε ισορροπημένο το ασφαλιστικό και δεν ψηφίσαμε τους νόμους ΣΥΡΙΖΑ άρα είναι απύθμενο θράσος να προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ για τις μειώσεις που ο ίδιος ψήφισε και ο ίδιος θα κάνει.»

Αναφερόμενος στη δήλωση Μοσκοβισί για το 4ο μνημόνιο: «Αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης χθες έχει να κάνει με τη δήλωση του κ. Μοσκοβισί ότι δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο και πολύ σωστά ασκήσαμε κριτική και είπαμε ότι αν δεν κολλήσουμε την ονομασία τι είναι αυτά τα μέτρα τα οποία έρχονται τώρα και θα είναι απώλεια μέχρι τρεις συντάξεις για τους συνταξιούχους, θα είναι ένας μισθός για τους εργαζόμενους, θα είναι αύξηση 17,64 % στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, θα είναι κατάργηση οριστική του ΕΚΑΣ, τι είναι όλα αυτά τα μέτρα; Εμείς τα λέμε 4ο μνημόνιο και για αυτό επειδή η περίοδος που διανύουμε είναι προεκλογική και σε μια προεκλογική περίοδο θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί οι θεσμοί της Ευρώπης με οποιαδήποτε έκφρασή τους. Πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί όταν τοποθετούνται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για τη χώρα μας.

Ερωτηθείς για το αν οι Θεσμοί αγκαλιάζουν ιδιαιτερα τον κ.Τσίπρα: «Το βλέπω έχει όμως τη δικαιολογητική του βάση, πού αλλού θα βρίσκανε την πιο ενδοτική κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα από αυτή του κ. Τσίπρα; Ποια κυβέρνηση θα παρέδιδε το δημόσιο πλούτο της χώρας για 100 χρόνια; Ποια κυβέρνηση θα ψήφιζε την κατάργηση του ΦΠΑ των Αιγαιοπελαγιτών; Ποια κυβέρνηση θα καταργούσε το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων και πολλά άλλα. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που ανταποδίδεται με μια θετική προσφώνηση προς τον κ. Τσίπρα και μια θετική αποδοχή προς το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ που δώσανε τα πάντα μέχρι και το θέμα της Μακεδονίας.»

Ερωτηθείς τι σκοπεύει να κάνει η ΝΔ για τη μη εφαρμογή της μείωσης των συντάξεων: «Χθες ο κ. Μοσκοβισί άνοιξε μια χαραμάδα προοπτικής να μη περικοπούν οι συντάξεις, στη χαραμάδα που ανοίγει ο κ.Μοσκοβισί εμείς λέμε μπράβο, είναι καλοδεχούμενη. Εάν υπάρχει δυνατότητα να μη μειωθούν, η ΝΔ πρώτη το χαιρετίζει και θα στηρίξουμε μια τέτοια προσπάθεια από την άλλη πλευρά όμως τα πραγματικά γεγονότα λένε ότι πρώτον είναι ήδη ψηφισμένος νόμος, δεύτερον έχει μπει η μείωση των συντάξεων μέσα στο ολιστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τρίτον ψηφίστηκε πριν 10 μέρες στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής που έχει ενσωματώσει και αυτό μειώσεις και τέταρτον και πιο σημαντικό η αναλογιστική μελέτη που παρουσιάστηκε πριν 15 μέρες, που έχει υπογραφεί από όλη την Ευρώπη, ενσωματώνει και τις δύο μειώσεις και των νέων και των παλαιών συνταξιούχων. Αν υπάρχει δυνατότητα να αλλάξουν τα κείμενα πρώτη η ΝΔ θα τα προσυπογράψει.»

Αναφορικά με τις τοποθετήσεις του κ. Καμμένου: Αποτελεί ντροπή για το πολιτικό σύστημα ο κ.Καμμένος. Αυτή η εικόνα που βλέπουμε σήμερα προσβάλλει το πολιτικό σύστημα. Προσβάλει όλους μας και προσωπικά ντρέπομαι που παρακολουθώ αυτή την τραγική εικόνα στην τηλεόραση με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, με τα ψέματα, την υποκρισία και την κοροϊδία προς στον ελληνικό λαό. Είναι ο άνθρωπος που έχει 'ρίξει' επτά φορές την κυβέρνηση Τσίπρα μέχρι σήμερα. Δεν τον πιστεύει κανένας, πρόκειται για ένα τραγέλαφο συνολικά η κυβέρνηση.»