Ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε στο διεθνές λεξιλόγιο τον όρο κωλοτούμπα είπε στα  Παραπολιτικά 90,1 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

Τόνισε πως τα βίντεο του Αλέξη Τσίπρα από το 2011 έως το 2015 θα τον ακολουθούν πάντοτε, ενώ είπε πως ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε ποτέ μια συγνώμη.

«Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που έβαλε στο διεθνές λεξιλόγιο την έννοια κωλοτούμπα. Τα βίντεο του κ. Τσίπρα με αυτά τα οποία έλεγε από το 2011 μέχρι και το 2015 το Σεπτέμβριο είναι βίντεο τα οποία θα τον ακολουθούν πάντοτε και το γεγονός επίσης ότι δεν έχει βγει να ζητήσει μια συγνώμη για τα λάθη τα οποία έκανε αλλά κυρίως για τις θυσίες τις οποίες κόστισε στον ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια είναι κάτι που επίσης θα τον ακολουθεί όλα τα επόμενα χρόνια. Τουλάχιστον μια συγνώμη όφειλε να την έχει ζητήσει.»

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μπορεί να εξαντλήσει την τετραετία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Με όσα κάνει και λεει κάθε εβδομάδα ο κ. Καμμένος ο ελληνικός λαός γελάει. Τη μια λεει «φεύγουμε από την κυβέρνηση», την άλλη λεει ότι «θελουμε 180», την άλλη «δημοψήφισμα», την τρίτη «εκλογές» με αυτά γελάει. Το πρόβλημα είναι ότι είναι συγκυβερνήτης, συνέταιρος του κ. Τσίπρα και παράγουν αποτελέσματα τα οποία θα ακολουθούν την ιστορία της πατρίδας μας για τις επόμενες δεκαετίες. Είτε αυτό αφορά την οικονομική διαχείριση που έχουν κάνει είτε αφορά το Σκοπιανό δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση η οποία είναι κατώτερη των περιστάσεων και η οποία με τη στάση της τη συμπεριφορά της και την πολιτική της δεσμεύει για πολλές γενιές ακόμα την πορεία της πατρίδας μας. Όπως και να έχει βρισκόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο με τόνους απαράδεκτους, δεν αφορούν τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, δημιουργεί ένα κλίμα αρνητικό και δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.»

Για την αποχώρηση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ από το ΚΙΝΑΛ: «Το διαζύγιο έχει ήδη μπει στο αρχείο και προχωράμε ο καθένας με την αυτόνομη πορεία του. Υπήρχε αιτία στο διαζύγιο και η αιτία ήταν ότι κάποια στελέχη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ παραβίασαν τη θεμελιώδη αρχή της σχέσης μας που ήταν η αυτόνομη πορεία της παράταξης. Είναι καλύτερο το γεγονός ότι χάραξαν ένα δικό τους δρόμο, εμείς προχωράμε μπροστά με αυτούς που θέλουν και με αυτούς που μπορούν διότι έχουμε μια κυβέρνηση η οποία είναι καταστροφική και μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία βολεύεται από αυτό το δίπολο με τον κ. Τσίπρα χωρίς να καταθέτει προτάσεις για το αύριο.» 

Ερωτηθείς αν το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει υπέρ του διαχωρισμού των περιφερειών: «Είμαστε θετικοί για το σπάσιμο των περιφερειών μόνο όμως όσον αφορά αυτό, όσον αφορά το νόμο Σκουρλέτη θα είμαστε σκληρά απέναντι.»