Η εικόνα Σκουρλέτη που είχε υπερασπιστεί την διεξαγωγή εθνικών εκλογών μαζί με τις αυτοδιοικητικές και έκανε δεκτή την τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι δεν έχει αξιοπρέπεια, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Η εικόνα του κ.Σκουρλέτη όπου με πάθος είχε υπερασπιστεί όλη την προηγούμενη περίοδο το διαχωρισμό των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές και μέσα σε λίγα λεπτά να ταυτίζεται και να υιοθετεί την τροπολογία που κατέθεσαν 16 βουλευτών του κόμματός του δείχνει ότι ο άνθρωπος δεν έχει ντροπή πάνω του, δεν έχει αξιοπρέπεια. Θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί διότι στην ουσία αδειάζει ο ίδιος τον εαυτό του» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος είπε ακόμα: «Η εικόνα της κυβέρνησης είναι μια εικόνα πανικού, είναι μια κυβέρνηση σε αποδρομή που προσπαθεί με κάθε τρόπο αξιοποιώντας ότι δυνατότητες έχει, με τερτίπια εκλογικά, να κερδίσει. Η άποψη μας είναι ότι η ετυμηγορία του ελληνικού λαού είναι απολύτως ξεκάθαρη και όταν του δοθεί η δυνατότητα και στήσουν κάλπες εθνικών εκλογών, και οποιαδήποτε άλλη κάλπη στηθεί, η κυβέρνηση θα εισπράξει αυτό που της οφείλει ο ελληνικός λαός, αυτό που διαπιστώνει καθημερινά την οργή και την αντίθεσή του στους χειρισμούς διαχείρισης της εξουσίας με έναν τρόπο εξαιρετικά καθεστωτικό και απολυταρχικό. Δεν τιμάει αυτή η εικόνα τη χώρα μας και φυσικά δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να παραμείνει για πολύ ακόμα στο τιμόνι της χώρας.»

Για το θέμα των Σκοπίων: «Η συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί τετελεσμένα και βεβαίως η χθεσινή εξέλιξη είναι μια ακόμα θλιβερή εξέλιξη. Η χθεσινή Σύνοδος ισοδυναμεί με μια ακόμα υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά στην εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών. Από χθες τα Σκόπια είναι με το ένα πόδι στο ΝΑΤΟ. Η χθεσινή εξέλιξη δεν έχει γυρισμό ηδη τα Σκόπια με τη συναίνεση της Ελλάδος έχουν με το ένα πόδι μπει στο ΝΑΤΟ. Ήταν κάτι που για 27 χρόνια υπηρέτησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και το βέτο που είχε τεθεί τότε από την ελληνική πλευρά τηρήθηκε με ευλάβεια χωρίς καμία ελληνική κυβέρνηση να σκεφτεί να αποδυναμώσει αυτούς τους όρους. Κι όμως αυτοί οι εύκολοι, οι χρήσιμοι, οι ντελιβεράδες ξένων ζητημάτων και ξένων συμφερόντων, η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με πολύ γρήγορους τρόπους υλοποίησε τα αιτήματα των διαφόρων και στο εσωτερικό τους, αυτά που βαθιά μέσα τους πιστεύουν και υπηρετούσαν χρόνια τώρα, και με πολύ συνοπτικές και γρήγορες διαδικασίες και σε αντίθεση με την άποψη του ελληνικού λαού προχώρησαν σε μια υπογραφή μιας κατάπτυστης συμφωνίας για την οποία η ΝΔ έχει πάρει ξεκάθαρη θέση. Ότι και να κάνει η σημερινή κυβέρνηση έχει εξολοκλήρου την ευθύνη, το βέβαιο είναι ότι αυτή η συμφωνία δημιουργεί ήδη παρενέργειες, δημιουργεί τετελεσμένα τα οποία θα κληθούμε να διαχειριστούμε την επόμενη μέρα με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και με μεγάλες δυσκολίες γιατί όσο περνάει ο χρόνος οι δυσκολίες αυξάνονται για την όποια αλλαγή ή βελτίωση ή ακόμα και κατάργηση της συμφωνίας αυτής. Οι όροι είναι πολύ αρνητικοί, πολύ δύσκολοι για την ελληνική πλευρά και φοβόμαστε ότι η δυσκολία μας θα είναι πολύ μεγάλη για την επόμενη μέρα.»

Για τον κ. Τσίπρα: «Είναι βέβαιο ότι κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να μεταλλαχθεί, η προσπάθεια αυτή όμως δεν πετυχαίνει γιατι γνωρίζουν καλά οι πολίτες ποιος είναι ο κ. Τσίπρας, τι είπε, τι έκανε, πως κορόιδεψε και εξαπάτησε τον ελληνικό λαό. Είναι επίσης βέβαιο ότι πλέον στη συνείδηση του ελληνικού λαού ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος αποτελούν για κάποιους ευρωπαίους εταίρους τους καλούς συνεργάτες διότι γρήγορα, εύκολα και χωρίς αντίρρηση υιοθετούν τα πάντα. Ο ελληνικός λαός έχει πάρει χαμπάρι ποιοι εξαπατούν, ποιοι λαϊκίζουν και ποιοι ψεύδονται και αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο, είναι Τσίπρας, Καμμένος και 153 συνολικά βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αναλαμβάνουν και με ατομική πλέον ευθύνη τα όσα ψηφίζουν, τα όσα εφαρμόζουν και τα όσα γίνονται από τη σημερινή κυβέρνηση.»