Με ανακοίνωση της η τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή, τονίζει ότι οι πρόσφατες ανακοινώσεις του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ επιβεβαιώνουν την πλήρη αποτυχία των ελέγχων που διενεργήθηκαν και του ίδιου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης."Η κρίση στην αιγοπροβατοτροφία έχει σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ" αναφέρει χαρακτηριστικά.

"Ενώ θα έπρεπε να απολογείται, η διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ πανηγυρίζει για κάποιον παράδοξο λόγο, εκθέτοντας και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης", συνεχίζει η βουλευτής της ΝΔ.

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση:

«Ενώ θα έπρεπε να απολογείται, η διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ πανηγυρίζει για κάποιον παράδοξο λόγο, εκθέτοντας και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Με την πρόσφατη ανακοίνωσή του, ομολογεί την παντελή έλλειψη ελέγχων στην αγορά γάλακτος και κρέατος, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της αιγοπροβατοτροφίας και τη δραματική συρρίκνωση του κλάδου των κτηνοτρόφων.

Παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες, ομολογούν ότι το 2017 τα μηνιαία ισοζύγια γάλακτος έμειναν κενό γράμμα, ενώ το πάρτι ελληνοποιήσεων συνεχίστηκε αμείωτο.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πως για 65 επιχειρήσεις υπάρχει εισήγηση ή επιβάλλονται πρόστιμα για παράβαση υποβολής ισοζυγίων γάλακτος τα οποία έπρεπε να δηλώνονται σε μηνιαία βάση. Το πλέον εξωφρενικό είναι ότι 24 από τις 65 επιχειρήσεις δεν έχουν δηλώσει ούτε ένα λίτρο γάλα.

Παρά την ανάδειξη του ζητήματος τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους, οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί έμειναν άπραγοι εδώ και 18 μήνες.
Καταρρίπτονται έτσι οι ισχυρισμοί του κ. Αποστόλου ο οποίος ανέφερε επί λέξει πως

“η πίεση στις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος δεν δικαιολογείται από ισοζύγια γάλακτος”
το 2017 θα διενεργούνταν “πολύ περισσότεροι και πολύ αυστηροί έλεγχοι ώστε να μην αφήσουμε περιθώρια ελληνοποιήσεων”
“από τα στοιχεία και από τους ελέγχους του ΕΛ.Γ.Ο.- ∆ΗΜΗΤΡΑ δεν προκύπτει η χρήση εισαγόμενου γάλακτος σε ΠΟΠ προϊόντα”

Δυστυχώς, εξίσου κακά είναι και τα αποτελέσματα αναφορικά με τις ελληνοποιήσεις κρέατος. Ο ΕΛΓΟ ο οποίος θυμήθηκε να κάνει ελέγχους μετά το Πάσχα, στέλνει φάκελο στον εισαγγελέα για 730 κρούσματα ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων κατά κυριολεξία κατόπιν εορτής καθώς αυτά καταναλώθηκαν ως ελληνικά.

Και αυτά τα ευρήματα επιβεβαιώνουν την πλήρη αποτυχία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στο γαλακτοκομικό τομέα, με αποτέλεσμα να ζημιώνονται τόσο οι Έλληνες κτηνοτρόφοι όσο και οι εξαπατημένοι καταναλωτές.

Η Νέα Δημοκρατία έχει εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και έχει προτάξει το δικό της συγκεκριμένο σχέδιο 7 σημείων για τον χειμαζόμενο κλάδο. Το μόνο καλό που μπορεί πλέον να προσφέρει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον πρωτογενή τομέα είναι να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατόν».