Χαρτιά, στιλό και κοµπιουτεράκια έχουν απλώσει στα γραφεία τους οι βουλευτές και πολιτευτές της Ν.∆. στη Β’ Αθηνών και στην Περιφέρεια Αττικής, αθροίζοντας τους σταυρούς που έλαβαν το 2015 στους δήµους που θα συναποτελούν τις νέες εκλογικές περιφέρειες του Νοµού Αττικής και υπολογίζοντας πού είναι η µεγαλύτερη «µάζα» των ψηφοφόρων τους.

Κανείς δεν έχει αποφασίσει οριστικά πού θα κινηθεί –χρειάζονται εξάλλου την έγκριση του προέδρου του κόµµατος, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στον ∆υτικό Τοµέα της Β’ Αθήνας–, αλλά όλοι έχουν µια προτίµηση σε κάποια από τις νέες περιφέρειες που διαµορφώνονται στον εκλογικό χάρτη.

Στις κάλπες του Σεπτεµβρίου του 2015, η Ν.∆. εξέλεξε 12 βουλευτές στη Β’ Αθήνας, µε την Κατερίνα Παπακώστα να έχει διαγραφεί εδώ και καιρό. Από τους υπόλοιπους έντεκα, ο Βαγγέλης Μεϊµαράκης, εφόσον δεν περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, κινείται µάλλον προς τον Βόρειο Τοµέα, όπως και ο αντιπρόεδρος του κόµµατος, Κωστής Χατζηδάκης (ο ίδιος, σύµφωνα µε πληροφορίες, αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόµενο να είναι υποψήφιος στον Νότιο Τοµέα).

Ο έτερος αντιπρόεδρος, Άδωνις Γεωργιάδης, «κλίνει» επίσης προς τον Βόρειο Τοµέα (αν και θεωρείται δύσκολο και οι δύο αντιπρόεδροι να κατέβουν τελικά στην ίδια περιφέρεια), αλλά και τον ∆υτικό. Εξαιρετικά πιθανός για τον Βόρειο Τοµέα θεωρείται ο Γιώργος Κουµουτσάκος, όπως και η Νίκη Κεραµέως, βουλευτής Επικρατείας σήµερα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.∆., Νίκος ∆ένδιας, δείχνει να προτιµά και εκείνος τα βόρεια, αν και δεν αποκλείει τον Νότιο Τοµέα -όπου έχει ισχυρά ερείσµατα-, σε αρκετές περιοχές του οποίου εξελέγη πρώτος, γεγονός που αναµένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει διαχρονικά στενούς δεσµούς µε το νότιο κοµµάτι, χωρίς να αποκλείεται πάντως να είναι υποψήφιος στα δυτικά προάστια, όπου ήταν ανάµεσα στους τρεις πρώτους. Την ίδια επιλογή φέρεται να κάνει τόσο η Άννα Καραµανλή όσο και ο Γεράσιµος Γιακουµάτος.

Γέννηµα-θρέµµα του Παλαιού Φαλήρου είναι η Αννα Ασηµακοπούλου και έτσι η υποψηφιότητά της στον Νότιο Τοµέα είναι µια φυσική εξέλιξη για την ίδια. Εξίσου φυσική είναι η κάθοδος στα νότια και για τη Σοφία Βούλτεψη, κάτοικο Γλυφάδας από τη δεκαετία του ’80. «Ζεστός» για υποψήφιος στον Νότιο Τοµέα Αθηνών είναι και ο ∆ιονύσης Χατζηδάκης, δήµαρχος του Παλαιού Φαλήρου από το 2002.

Σε ό,τι αφορά τους «γαλάζιους» γραµµατείς που σκοπεύουν να µπουν στη µάχη του σταυρού, τον Βόρειο Τοµέα προτιµούν οι Ζωή Ράπτη (πρώην αντιδήµαρχος Ψυχικού και δεύτερη επιλαχούσα στις τελευταίες κάλπες), Βασίλης Ξυπολυτάς (πρώην αντιδήµαρχος Κηφισιάς) και Μανώλης Γραφάκος (πρώην δήµαρχος Μελισσίων).

Τον Νότιο επιλέγουν οι Βασίλης Σπανάκης (πρώην υποψήφιος δήµαρχος Μοσχάτου), Τάσος Γαϊτάνης (αντιδήµαρχος Καλλιθέας), αλλά και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ν.∆., Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Ανάµεσα στις δύο αυτές επιλογές είναι ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕ∆, Σάκης Ιωαννίδης