Δριμεία κριτική εις βάρος της κυβέρνησης αναφορικά με την αύξηση των μισθών των προέδρων των ΔΕΚΟ άσκησε η Λαϊκή Ενότητα.

Η ΛΑΕ αναφέρει, σε σχετική ανακοίνωσή της, ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να μας εκπλήσσει δυσάρεστα επιδεικνύοντας προκλητική συμπεριφορά ακόμα και μέσα στην καταστροφή και σε συνθήκες εθνικού πένθους. Η τροπολογία που κατέθεσε η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάστου με την οποία έδινε αυξήσεις σε διοικήσεις συγκεκριμένων ΔΕΚΟ προκαλεί κάθε πολίτη αυτής της χώρας».

Παράλληλα, η ΛΑΕ επισημαίνει πως «θρηνούμε δεκάδες νεκρών και μια τεράστια οικολογική καταστροφή διότι δεν είχαν διατεθεί τα απαραίτητα κονδύλια για πρόληψη, προετοιμασία και
ενίσχυση του αναγκαίου προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των άλλων φορέων, εφαρμόζοντας πλήρως τις μνημονιακές πολιτικές».

«Μείωση όμως των δαπανών δεν ισχύει όταν πρόκειται να δοθούν αυξήσεις και μάλιστα σε ποσοστό 60% σε διοικήσεις ΔΕΚΟ και σε στελέχη που προωθούν ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», επισημαίνει.

«Το γεγονός ότι, κατόπιν της κατακραυγής απέσυρε τη τροπολογία αλλά με τη δήλωση ότι θα την επαναφέρει όχι μόνο δεν αναιρεί την πρόθεση αλλά αντίθετα την ενισχύει. Η λέξη ντροπή είναι λίγη και σίγουρα οι συγκεκριμένοι δεν την έχουν», καταλήγει η ανακοίνωση.