Για κυβέρνηση «διασωληνωμένη και κλινικά νεκρή» έκανε λόγο ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ζητώντας την παραίτησή της.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Ναύπλιο, ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να κυβερνά και όσο παραμένει στην εξουσία μόνο μεγάλα δεινά και συμφορές θα επισωρεύει στον τόπο.

«Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει πομπωδώς, με ντεκόρ το υπουργικό συμβούλιο, την πολιτική ευθύνη της πρωτοφανούς τραγωδίας στο Μάτι, πραγματοποιήθηκε ως ύστατο καταφύγιο και ως απεγνωσμένη κίνηση, μήπως περισώσει ό,τι μπορεί να περισωθεί. Και κυρίως, για να αποφύγει την μαζική παραίτηση υπουργών του και του ιδίου. Ο Αλ. Τσίπρας «έστριψε δια του αρραβώνος», για να θυμηθούμε την παλιά ελληνική ταινία, αλλά η στροφή του χτύπησε σε τοίχο», σημείωσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

Εξάλλου, ο κ. Λαφαζάνης έκανε επικριτικά σχόλια και για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «από τότε που ανακαλύφθηκε η πολιτική ευθύνη χάθηκε το πολιτικό φιλότιμο».

«Η τραγωδία στο Μάτι ξεχείλισε το ποτήρι της ανικανότητας και της παχυδερμίας, μιας βαθιά μεταλλαγμένης κυβέρνησης, που έχει παραδοθεί σε ξένα κέντρα και έχει αποδεχθεί και συμβιβαστεί με όλα όσα έχουν διαλύσει και καταστρέψει την χώρα. Μετά το Μάτι, αυτή η κυβέρνηση τελειώνει και πνέει τα λοίσθια, αν δεν έχει τελειώσει», κατέληξε.