Απόλυτος και ξεκάθαρος ήταν ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με αφορμή την φονική πυρκαγιά  στο Μάτι, κάνοντας αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και στις ευθύνες που της αναλογούν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των υπεύθυνων υπουργών, των εκπροσώπων των υπηρεσιών που συμμετείχαν στον συντονισμό της επιχείρησης, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις πολιτικές ευθύνες που, ωστόσο δεν συνοδεύτηκαν με παραιτήσεις, ζήτησε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Εσωτερικών  κ. Σκουρλέτη, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, της Περιφερειάρχου Αττικής κ. Δούρου, αλλά και των επικεφαλής των αρμοδίων υπηρεσιών που ανέλαβαν τον συντονισμό και την διάσωση, του αρχηγού της Πυροσβεστικής, κ. Τερζούδη και του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη.

«Αδυνατώ να αντιληφθώ τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς καμία παραίτηση. Όταν κάποιος αναλαμβάνει πολιτική ευθύνη για κάτι αυτό πρέπει να συνοδεύεται από κάποια ενέργεια. Κάποιοι συνεχίζουν να ασκούν μακάριοι τα καθήκοντά τους: Ο κ. Τσίπρας, ο κ. Τόσκας, ο κ. Σκουρλέτης, και η κ. Δούρου, -δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σήμερα στις θέσεις τους.»   Σε ερώτηση για τις καταγγελίες του δημάρχου Ραφήνας είπε ότι είναι σοβαρές και πρέπει να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

«Ζητώ από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να αναθέσει την έρευνα σε εφέτη εισαγγελέα και αν χρειαστεί περαιτέρω ανάκριση να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή» είπε σε αυτό το σημείο.   Σχολιάζοντας τον τρόπο που διαχειρίστηκε την υπόθεση, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι απλά προσπαθούσε να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση.

«Οι πολίτες δεν χρεώνουν στον κ. Τσίπρα μόνο ανικανότητα, αλλά και κυνισμό και θράσος. Η διαχείριση της κρίσης από πλευράς κυβέρνησης με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχει προσπάθεια όχι μόνο επικοινωνιακής αντιμετώπισης αλλά και συγκάλυψης ευθυνών.».