Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα  για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική η οποία πλέον στρέφεται και στο σκέλος των πιθανών παραβάσεων της νομοθεσίας για την πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής έδωσε παραγγελία στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Βάρβαρα Γνεσούλη  να ερευνηθεί το κατά ποσό έχουν τηρηθεί τα όσα προβλέπονται εκ του νόμου για την πρόσβαση πολιτών στις παραλίες.  

Η εισαγγελέας μετά την παραγγελία του κ. Κοντονή, αναμένεται να καλέσει όχι μόνο ιδιοκτήτες προκειμένου να ελέγξει αν είχαν τις σχετικές άδειες αλλά και αρμόδιους από την πολεοδομία που θα κληθούν να απαντήσουν αν είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι.   Παράλληλα, η κυρία Γνεσούλη συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την εξέταση μαρτύρων στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης.

Ήδη ενώπιον της έχουν καταθέσει οι δήμαρχοι Ωρωπού, Ραφήνας και Μαραθωνα, ο ΓΓ. Πολιτικης Προστασιας Γιαννης Καπακης και αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής.  

Τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί ο δήμαρχος Πεντέλης, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Δημ. Κατσιγιάννης ενω αναμένεται να λάβει κλήση και ο Δημητρης Μπαλτακος επικεφαλής της ομάδας Ο.Υ.Κ του Λιμενικού Σώματος.   Για αύριο κλήθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Αττικης Ιωάννα Τσούπρα που αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικης Πέτρο Φιλίππου.

Στη συνέχεια, αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των υπηρεσιακών στελεχών η Εισαγγελία θα ζητήσει από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα να λάβουν καταθέσεις συγγενών θυμάτων.