Σφοδρή επίθεση κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη εξαπέλυσε σήμερα στη Βουλή η τομεάρχης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας Άννας Καραμανλή κατηγορώντας τον για ανύπαρκτο έργο στον τομέα καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα και θράσος. Αφορμή για την αντιπαράθεση στάθηκε τροπολογία του Υφυπουργείου Αθλητισμού σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με την οποία ο κ. Βασιλειάδης τροποποιούσε νομοθετική πρωτοβουλία του προκατόχου του Σταύρου Κοντονή η οποία προέβλεπε πως η θητεία των δικστών της ΕΠΟ δεν είναι ανανεώσιμη ορίζοντας ότι πλέον θα μπορεί να ανανεώνεται. “Δεν προκαλεί πλέον καμία εντύπωση ακόμα μια τροπολογία για τον αθλητισμό, αποσπασματική, πρόχειρη, φωτογραφική. Ο κ. Βασιλειάδης, αφού ξόδεψε ανεπιτυχώς ένα ολόκληρο καλοκαίρι ως διαμεσολαβητής για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μεταξύ των άστεγων τηλεοπτικά ΠΑΕ και αφού απέτυχε στην προσπάθειά του για μείωση των ομάδων της Super League, αρχές Αυγούστου θυμήθηκε να νομοθετήσει. Δεν νομοθετεί για τη βία στα γήπεδα. Ως προς αυτή, περιμένει ακόμη το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν νομοθετεί για να φέρει επιτέλους έναν ολοκληρωμένο αθλητικό νόμο. Αυτός μπορεί να περιμένει, από τον Γενάρη του 2015, και ας εξαγγέλλεται κάθε τόσο, έχοντας καταντήσει ανέκδοτο. Ήρθε πάλι να περάσει τροπολογίες-φωτογραφίες” είπε αρχικά η κα Καραμανλή.

Η τομεάρχης αθλητισμού της Ν.Δ υπενθύμισε μάλιστα πως όταν ο κ. Κοντονής έφερνε τον νόμο ορίζοντας μη ανανεώσιμη θητεία έλεγε πως οι ρυθμίσεις του άρθρου αυτού σκοπούν στην εδραίωση της ουδετερότητας, της αμεροληψίας, της διαφάνειας και της ευθυκρισίας, καθώς και στην εμπέδωση της αναγκαίας εμπιστοσύνης της κοινωνίας στον θεσμό της Δικαιοσύνης και στον τομέα του αθλητισμού». Σχολιάζοντας τα παραπάνω η κα Καραμανλή πρόσθεσε : “Και αυτό το αλλάζει ο κ. Βασιλειάδης. Πρόκειται για μία ακόμη τροπολογία κόντρα σε όσα με φανατισμό πρέσβευε ως ιδεολογία για το ελληνικό ποδόσφαιρο το ίδιο του το κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Βασιλειάδης εμφανίστηκε στη Βουλή απαντώντας σε υψηλούς τόνους πετώντας όμως την μπάλα στην εξέδρα. Ο κ. Βασιλειάδης ξεκίνησε μιλώντας για τα πράγματα για τα οποία όπως είπε δεν θα ρωτήσει τη Ν.Δ και αναφέρθηκε σε στημένους αγώνες, βία στα γήπεδα, για το εξαιρετικό έργο που έχει παράξει σε συνεργασία με τις διεθνείς αρχές , για ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών, ακόμα και την εγκατάσταση του VAR στα ελληνικά γήπεδα και για σχέσεις διαπλοκής της Ν.Δ και εξαρτήσεις.

Στη δευτερολογία της η κα Καραμανλή δεν άφησε αναπάντητα τα όσα είπε ο Υφυπουργός και με βαρύτατους προσωπικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του μίλησε για παραλήρημα Βασιλειάδη. “Είναι προφανές ότι η κριτική ενοχλεί τον υπουργό. Έχει συνηθίσει το λιβάνισμα από τα φιλικά σε αυτόν ΜΜΕ. Χρειάζεται περίσσιο θράσος για να πει κανείς αυτά τα πράγματα και φαίνεται πως ο κ. Βασιλειάδης το έχει. Αυτός δεν ήταν που έλεγε ότι επί των ημερών του διεξάγεται το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα; Δεν είδαμε αγώνες να μην αρχίζουν, ή να μην τελειώνουν ποτέ. Δεν είδαμε αποτελέσματα να κρίνονται στις δικαστικές αίθοσυες. Τι φταίει και δεν μπορεί να τελειώσει αναίμακτα επί θητείας του ένας τελικός κυπέλου;” είπε αρχικά.

Απαντώντας μάλιστα στις καταγγελίες του κ. Βασιλειάδη περί εξαρτήσεων η κα Καραμανλή τις χαρακτήρισε τουφεκιές στον αέρα και αντιστρέφοντας τη μομφή σχολίασε με νόημα ότι δεν υπάρχει προηγούμενο άλλης κυβέρνησης όπου στενότατοι συνεργάτες του Υπουργού να διορίζονται στην ΕΠΟ με παχυλότατους μισθούς. “Για σχέσεις διαπλοκής ας ψάξει αλλού ο κ. Βασιλειάδης. Αρκετά με την υποκρισία . Την αποτυχία του δεν θα την κρύψει λάτω από το χαλί. Κι επειδή όπως μαθαίνουμε ψάχνει εκλογική περιφέρεια, του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Αχαΐα” κατέληξε η κα Καραμανλή.