Μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να μην είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε αυτή την κυβέρνηση, ωστόσο, η ανταπόκριση μεγάλων ομίλων, επιχειρήσεων, αλλά και απλών πολιτών για την ανακούφιση των πληγέτων από τις πυρκαγιές, δεν άφησε περιθώρια στην κυβέρνηση. Έτσι ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, εξέφρασε τουλάχιστον ευχαριστίες, κάνοντας αναφορά σε ορισμένες από τις επιχειρήσεις ή Ιδρύματα που έσπευσαν.

«Για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών που προκλήθηκαν από την πρωτοφανή πυρκαγιά τη Δευτέρα 23 Ιουλίου η κυβέρνηση κάλεσε και καλεί φορείς και ιδιώτες εσωτερικού και εξωτερικού να προσφέρουν όσο και ό,τι μπορούν. Προς τούτο άνοιξε στην Τράπεζα της Ελλάδος και ένα ειδικό λογαριασμό. Μετά από επικοινωνία που έχει ξεκινήσει, υπάρχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση, είτε με καταθέσεις στον Ειδικό Λογαριασμό είτε με την ανάληψη συγκεκριμένου αντικειμένου» σημειώνει.

Στη δήλωσή του ευχαριστεί «το Ίδρυμα Νιάρχος για τη διάθεση 25 εκατ. ευρώ, ποσό που θα διατεθεί για την ενίσχυση των πυροσβεστικών μέσων, τη Motor Oil για την αποκατάσταση του Λύρειου Ορφανοτροφείου, το Ίδρυμα Λάτση για τη διάθεση 5 εκατ. ευρώ, τον όμιλο Κοπελούζου για την παροχή 2 εκατ. ευρώ προς αποκατάσταση μόνιμων κατοικιών ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα στις πληγείσες περιοχές και το Ιδρυμα Ωνάση για τη διάθεση 5 εκατ. ευρώ».