Μια κατάπτυστη ανακοίνωση έβγαλε σήμερα το μεσημέρι το Μέγαρο Μαξίμου, κάνοντας επίθεση στον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Μαγγίνα, που έχει φύγει από τη ζωή εδώ και τρία χρόνια.

Χωρίς να σέβεται κανέναν και τίποτα, το γραφείο του πρωθυπουργού γράφει, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ για τις ευθύνες Κουρουμπλή και Βούτση για τα αυθαίρετα, ότι «δεν μπορεί λοιπόν, το κόμμα των «αναψυκτηρίων», και των καταπατητών, το κόμμα που αποκαλεί «ηλίθια» την πρακτική χαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων, να μας κουνάει το δάχτυλο αποκαλύπτοντας, δήθεν, έγγραφα ‘φωτιά’».

Ο Βασίλης Μαγγίνας, ένας από τους πιο αξιοπρεπείς και σοβαρούς πολιτικούς των περασμένων δεκαετιών, έφυγε από τη ζωή το Μάρτιο του 2015, σε ηλικία 66 ετών. Τον Δεκέμβριο του 2007, μετά τις εις βάρος του καταγγελίες ότι κατέχει πολεοδομική άδεια για αναψυκτήριο, βάσει της οποίας είχε χτίσει την κατοικία του στο Κορωπί, ο Μαγγίνας υπέβαλε αμέσως την παραίτησή του «για λόγους ευθιξίας», όπως είπε.

Κάτι που κανένας υπουργός και κανένα κυβερνητικό στέλεχος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει κάνει, όχι για ένα σπίτι στο Κορωπί, αλλά για 85 νεκρούς και χιλιάδες κατεστραμμένες περιουσίες. Λίγη τσίπα, επιτέλους.