«Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού» Έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στον λογαριασμό στο Twitter θέλοντας Να αποχαιρετήσει τον Νίκο Tosca αλλά όπως φαίνεται όσα έγραψε δεν εκφράζουν τον ίδιο.

Ο έλληνας πρωθυπουργός είναι πολιτικά εξαίρετος δύο σχεδόν εβδομάδες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική λόγω των ισχυρισμών των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης του. Ο πρώτος υπουργός που θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί μετά τον Νίκο Tosca είναι ο αμετακίνητος υπουργός εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης οποίος είναι και πολιτικός προϊστάμενος του Νίκου Τόσκα αφού το υπουργείο προστασίας του πολίτη υπάγεται στο υπουργείο εσωτερικών.

Ο Αλέξης Τσίπρας ωστόσο αν είχε το μίνιμουμ της πολιτικής ευθύνης θα έπρεπε να παραιτηθεί ο ίδιος από τη στιγμή που μία εβδομάδα νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου καλύψει απόλυτα όλα τα μέλη της κυβέρνησης του. Ο πρωθυπουργός ο οποίος ενεργοποίησε την ανάπτυξη και εξάπλωση των θεωριών συνομωσίας γύρω από τις πυρκαγιές στην ανατολική και στην βορεοδυτικη Αττική, έκανε επικοινωνιακά σόου πάνω στις στάχτες, κάλυψε τους υπουργούς για το μπάχαλο, το μόνο αξιοπρεπές που θα μπορούσε Να κάνει θα ήταν να παραιτηθεί το συντομότερο δυνατόν γιατί έχει αποδειχθεί ότι η παραμονή του στην εξουσία και στη θέση του πρωθυπουργού είναι επικίνδυνη