Σε βαρύ χειμώνα είναι οι σχέσεις Αθήνας-Μόσχας, όπως επιβεβαιώθηκε και από την απόφαση της Ρωσίας να απελάσει δύο Έλληνες διπλωμάτες ως αντίποινα για την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα. Εκτός από τις απελάσεις των δύο διπλωματών, επιβλήθηκε και απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Σακελλαρίου. 

Ο Έλληνας πρέσβης κλήθηκε τη Δευτέρα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ενημερωθεί για την απάντηση της Ρωσίας στις απελάσεις των δύο διπλωματών της τον περασμένο Ιούλιο. Στην ανακοίνωση του Ρωσικού ΥΠΕΞ αναφέρεται:

«Στις 6 Αυγούστου ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Α.Φρυγανάς εκλήθη στο Υπουργείο Εξωτερικών , όπου έλαβε ένα υπόμνημα διά του οποίου ενημερώθηκε για τα μέτρα που έλαβε η ρωσική πλευρά σε απάντηση των μη φιλικών ενεργειών της Αθήνας τον Ιούλιο αυτού του έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες».

Ωστόσο, από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα φαίνεται να γίνεται μια προσπάθεια προσέγγισης, τουλάχιστον μέσω Τwitter. Oι Ρώσοι διπλωμάτες ανέβασαν δύο αναρτήσεις με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, ενώ είχε προηγηθεί  και ανάρτηση για τις αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα: