Μάρτυρες ενός ανεπανάληπτου γεγονότος έγιναν σήμερα το μεσημέρι οι αστυνομικοί συντάκτες που παρακολούθησαν τις εξαγγελίες του Αλεξη Τσίπρα για τη σύσταση νέου ενιαίου φορέα (Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών) ο οποίος θα αντικαταστήσει τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο πρωθυπουργός προσήλθε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος αναπληρώνει και τον παραιτηθέντα Νίκο Τόσκα και με κάποιους γενικούς γραμματείς. Ο κ. Σκουρλέτης έκανε μια μικρή εισήγηση και αμέσως μετά ο πρωθυπουργός ανέβηκε στο πόντιουμ.

Μόλις τελείωσε με τις ανακοινώσεις όχι μόνον κατέβηκε και έφυγε αμέσως αλλά μαζί του αποχώρησαν και οι υπόλοιποι, σχεδόν τρέχοντας. Ακόμη και ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης εξαφανίστηκε παρότι οι δημοσιογράφοι περίμεναν να τους πει έστω μισή κουβέντα για το τι θα ισχύσει μέχρι τη δημιουργία του νέου οργάνου.

Αν τις επόμενες μέρες (σσ όπως συμβαίνει κάθε Αύγουστο) εκδηλωθούν πυρκαγιές ποιος θα έχει την ευθύνη και τον συντονισμό της κατάστασης; Ποιος θα απευθύνεται σε ποιον και ποιο όργανο (σσ η Πυροσβεστική ή η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) θα συγκεντρώνει τα στοιχεία από τα κέντρα επιχειρήσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, του ΕΚΑΒ, των νοσοκομείων κτλ;