Οι περικοπές στις συντάξεις, τις οποίες ψήφισαν ως διαρθρωτικό μέτρο οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, επανέρχονται στην επικαιρότητα, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα από την εθνική τραγωδία στο Μάτι και ενώ πλησιάζει η ΔΕΘ. Πολλοί υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κατ' επανάληψη προσπαθήσει να θολώσουν τα νερά, μοιράζοντας υποσχέσεις στους συνταξιούχους ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Ουσιαστικά αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται για διαρθρωτικό μέτρο, αλλά για εισπρακτικό που αναγκάστηκε η κυβέρνηση να υιοθετήσει, λόγω ΔΝΤ και θα μπορούσε να ανακληθεί, εφόσον η χώρα έχει τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχει... 

Αυτή τη φορά το θέμα άνοιξε ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας. «Η συζήτηση για την ανάκληση των μειώσεων στις συντάξεις θα πρέπει να ανοίξει και να κλείσει προς τον Οκτώβρη» τόνισε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Τσίπρας οι συντάξεις «δεν είναι ένα εύκολο ζήτημα».

«Με την οικονομία σε ανάπτυξη, καθαρό διάδρομο για το χρέος και μεγαλύτερη ελευθερία στην οικονομική πολιτική, προτεραιότητα για τον επόμενο χρόνο θα είναι η ανάκτηση του κατεστραμμένου από τις υφεσιακές πολιτικές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την λιτότητα ΑΕΠ, οι "ανάσες" στην κοινωνία, οι προς όφελός της μεταρρυθμίσεις και η περαιτέρω μείωση της ανεργίας» σημείωσε ο Γιώργος Τσίπρας.

«Νομίζω θα έχουμε νέα για αυτό στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα ακουστούν συγκεκριμένα μέτρα» εκτίμησε.