«Η Ιθάκη δεν είναι το τέλος της περιπέτειας ανέφερε μεταξύ άλλων  ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντησή του με τον Δήμαρχο Ιθάκης, με τον οποίο συναντήθηκε κατά την επίσκεψή του στο νησί του Ιονίου, όπου και αναμένεται να ανακοινώσει σε διάγγελμα την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.  

Παρ’ ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευτεί, όταν βρέθηκε στο Καστελόριζο ότι θα επιστρέψει στον «τόπο του εγκλήματος» για να ανακοινώσει την έξοδο από το πρόγραμμα, ωστόσο τελικά ούτε και αυτή την υπόσχεσή του κατάφερε να κρατήσει. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη στο νησί του Ιουνίου, στην Ιθάκη, από όπου αναμένεται να κάνει το διάγγελμα για την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια.

Συγκεκριμένα,  στις 10:00 το πρωί έφτασε στην Ιθάκη, με ελικόπτερο που προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της Ανωγής, ο πρωθυπουργός, προκειμένου να εκφωνήσει από εκεί το διάγγελμα για το τέλος του 3ου Μνημονίου, γύρω στο 12 το μεσημέρι, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό σάιτ Ithaka news ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση με το Δήμαρχο Διονύση Στανίτσα στο Δημαρχείο, θα περιοδεύσει στη πόλη, θα συναντηθεί με φίλους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο ΜΕΝΤΩΡ, το οποίο θα του παραθέσει ο Δήμαρχος Ιθάκης.  

Πηγές αναφέρουν ότι το διάγγελμα θα γίνει από προαύλιο χώρο ξενοδοχείου που έχει θέα το λιμάνι της Ιθάκης ενώ στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με το δήμαρχο του νησιού θα του δοθεί μια προτομή του Οδυσσέα. Στο Βαθύ, την πρωτεύουσα της Ιθάκης, έχουν ήδη συγκεντρωθεί πολίτες ενώ εμφανής είναι η παρουσία αστυνομικών και λιμενικών.  

Στο Δημαρχείο Ιθάκης ο Αλέξης Τσίπρας 

 

Ανασχηματισμός  

Στο μεταξύ, από Τετάρτη μετράμε αντίστροφα για τις αλλαγές της σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου. Στελέχη εκτιμούν ότι θα αφορούν τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι μετά τον ενδεχόμενο ανασχηματισμό αναμένεται να ακολουθήσει το πρώτο υπουργικό της σεζόν, στη συνέχεια η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και θα κλείσει ο κύκλος παρεμβάσεων με την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, έχοντας προηγουμένως αναθέσει συγκεκριμένες αρμοδιότητες στα νέα χαρτοφυλάκια των υπουργών, με χρονικό ορίζοντα τον Απρίλιο του 2019, ωστε να υλοποιηθεί η προεκλογική παροχολογία και η προετοιμασία για τις κάλπες του 2019.    

Διαβάστε επίσης:

Με μαύρα πανό η "υποδοχή" Τσίπρα στην Ιθάκη