Την απόδοση ευθυνών, αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές στο Μάτι και στο Βουτζά.

«Ένας μήνας μετά την καταστροφική φωτιά στο Μάτι. Δυστυχώς η θλίψη και η οδύνη παραμένει. Δέσμευσή μου είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποκατασταθεί η περιοχή και να διορθωθούν όλες οι στρεβλώσεις του παρελθόντος», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

« Αυτό όμως που πρέπει να κάνουμε είναι να αποδοθούν ευθύνες. Υπάρχουν 96 νεκροί και χιλιάδες άνθρωποι που έχασαν την περιουσία τους. Σε μια Δημοκρατία υπάρχουν ευθύνες και λογοδοσία. Θέλουμε να αποδοθούν οι ευθύνες».  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε σε επαφή και συνομίλησε όχι μόνο με τους κατοίκους και ενημερώθηκε για την κατάσταση στην περιοχή ένα μήνα μετά από την φονική καταστροφή, αλλά δέχτηκε και την σχετική ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Ραφήνας.

Από την επίσκεψή του, τόσο στον Βουτζά, όσο και στο Μάτι και από τις συνομιλίες που είχε με τους πυρόπληκτους κατοίκους, ο Πρόεδρος της ΝΔ διαπίστωσε για άλλη μια φορά την δραματική κατάσταση που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι προσπαθούν ένα μήνα τώρα να ξαναχτίσουν τη ζωή τους, όσοι τουλάχιστον σώθηκαν από την φονική πυρκαγιά, μέσα στις στάχτες.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στην περιοχή μετά τη φωτιά της 23ης Ιουλίου που άφησε πίσω της 96 νεκρούς.  

Η πρώτη φορά που βρέθηκε στο Μάτι ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν στις 26 Ιουλίου, τρεις ημέρες μετά την ημέρα της ανείπωτης τραγωδίας.