“Η ΝΔ δεν πρόκειται να υπονομεύσει και άλλο την πορεία της χώρας, αντίθετα θα προσπαθήσει πρώτα από όλα να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της και μετά να συζητήσει με τους πιστωτές τη δυνατότητα να μειωθούν σταδιακά οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα,” είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στον Realfm 97,8.

“Πια πρέπει να βρεθούμε μόνοι μας, στα πόδια μας, αντιμέτωποι με τον καθρέφτη. Αυτός ο καθρέφτης δεν επιτρέπει παροχολογίες, λαϊκισμό και κινήσεις που θυμίζουν το αμαρτωλό παρελθόν. Αυτός ο καθρέφτης επιβάλλει μία καινούργια αρχή, μία νέα κυβέρνηση η οποία θα έχει δικό της πρόγραμμα για να αλλάξει τα πράγματα στην εκπαίδευση, τη δημόσια διοίκηση, το επενδυτικό περιβάλλον, τη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές” σημείωσε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε:

“Ο κίνδυνος της παροχολογίας είναι πολύ μεγάλος. Μία κυβέρνηση που δεν κατόρθωσε να λύσει βασικά διαθρωτικά προβλήματα την περίοδο που υπερφορολογούσε και υπερφορολογεί τους Έλληνες, επιστρέφει τώρα να μιμηθεί ένα πρόγραμμα που έρχεται από τη ΝΔ, χωρίς παράλληλα να έχει την κατεύθυνση του να ανοίξει τις αγορές και να μπορέσει να δώσει τη δυνατότητα να έρθουν στην Ελλάδα ξένες επενδύσεις”.

“Δεν είναι ασάφεια οι εκλογές, οι εκλογές είναι το κλειδί για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Την ίδια στιγμή, δημιουργείται με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης μία ακραία διχαστική ατμόσφαιρα. Μία ατμόσφαιρα που δείχνει ότι θα επικρατήσει μέχρι τις εκλογές ένα μπαράζ λαϊκισμού και θα διαχέεται όλος ο δημόσιος διάλογος από μία πρωτοφανή επιθετικότητα” ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και ευρωβουλευτής και τόνισε ότι:

“Θα πάμε στις εκλογές απευθυνόμενοι στους πολίτες που ξέρουν, καταλαβαίνουν, πληγώθηκαν και πλήρωσαν πάρα πολύ ακριβά αυτό που συμβαίνει. Δεν θα μπούμε σε ένα μπαράζ παροχών. Είμαστε η πολιτική δύναμη εκείνη που επενδύει πια στη λύση των προβλημάτων και όχι στη δημιουργία καινούργιων”.