«Στα πλαίσια των 100 χρόνων από την ίδρυση και τη δράση του ΚΚΕ, διοργανώνουμε σε όλη την Ελλάδα εκδηλώσεις σε τόπους θυσίας. Τιμούμε ήρωες του κομμουνιστικού κινήματος, ηγετικές φυσιογνωμίες, όπως ήταν ο Κώστας Κολιγιάννης, Α' Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Και αυτό το νόημα, τιμώντας αυτή τη μνήμη και αντλώντας σήμερα διδάγματα από το παρελθόν, μέσα από αυτή την, με άλματα, ηρωική πορεία και τα θετικά της, αλλά ταυτόχρονα και με αδυναμίες, ελλείψεις και λάθη, να διδαχτούμε για το σήμερα και να χαράξουμε καλύτερα το αύριο αυτού του τόπου για το συμφέρον του λαού μας» δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην εκδήλωση της ΤΕ Θήβας-Οινοφύτων προς τιμήν του Κώστα Κολιγιάννη.

Κληθείς να σχολιάσει τον ανασχηματισμο και το σημερινό υπουργικό συμβούλιο, απάντησε λέγοντας πως «οι διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο δεν αφορούν τον ελληνικό λαό, αντίθετα με τα μέτρα τον γονατίζουν ακόμα περισσότερο».

«Είναι διαβεβαιώσεις προς την εγχώρια ολιγαρχία, προς την ΕΕ και το ΔΝΤ, σε αυτούς δίνει διαπιστευτήρια και τους είπε με απλά λόγια ότι θα υλοποιήσει μέχρι κεραίας αυτά που έχει συμφωνήσει μαζί τους, ματώνοντας τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.