Με αντικείμενο την αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών από όπου διέρχεται το ρέμα του Ποδονίφτη, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος ζητεί από τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη να ορίσει επείγουσα σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων της αυτοδιοίκησης για την επίτευξη οριστικής λύσης.

Ειδικότερα, ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώνει τον υπουργό για τη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τις καταιγίδες του περασμένου Ιουλίου και παραθέτει ένα σύντομο ιστορικό του προβλήματος, Προειδοποιεί ότι έχει καταστεί επιτακτική η ανάγκη για επιτάχυνση όλων των διαδικασιών υλοποίησης της μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας του ρέματος σε όλο του το μήκος, την οποία από το Δεκέμβριο του 2017 έχει αναλάβει το υπουργείο, τονίζοντας ότι οι τρεις πρόσφατες καταιγίδες επιδείνωσαν σοβαρά το πρόβλημα.

Για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, σημειώνει ο Γ. Καραμέρος, η Περιφέρεια Αττικής από το 2015 έχει εντάξει στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων δαπάνη ύψους 1.500.000 ευρώ για την αύξηση της παροχευτικότητας του ρέματος Ποδονίφτη στη συμβολή των οδών Κόδρου και Λ. Κηφισίας (περιοχή Χαλανδρίου).