Τους πυρόπληκτους στο Μάτι επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν τις 11 το πρωί, συνοδευόμενος από υπουργούς της κυβέρνησης, αλλά και πολλούς άνδρες της προσωπικής του φρουράς. Από νωρίς το πρωί ισχυρή δύναμη της αστυνομίας βρίσκονταν στην περιοχή με τον Πρωθυπουργό να καταφθάνει "αποκλεισμένος" σχεδόν από την προσωπική του φρουρά.

Έγινε δεκτός από τους κατοίκους με ανάμεικτα συναισθήματα καθώς ακούστηκαν τόσο αποδοκιμασίες, αλλά και κάποια χειροκροτήματα. Στο σημείο βρισκόταν μόνο η κάμερα της ΕΡΤ, με τον πρωθυπουργό κατά τις πρώτες του επαφές με τους κατοίκους που τον περίμεναν κατά την αιφνιδιαστική του επίσκεψη στην περιοχή τόνισε ότι όλα θα συζητηθούν και θα διορθωθούν άμεσα.  

Στη συνέχεια είχε συνάντηση με φορείς της περιοχής από τους οποίους ενημερώθηκε για την πορεία των έργων αποκατάστασης των ζημιών από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όπου έχασαν την ζωή τους 98 άνθρωποι.   

«Είμαι εδώ για να δώσω το μήνυμα ότι το Μάτι δεν θα ξεχαστεί μετά το πέρας της θλιβερής δημοσιότητας των πρώτων ημερών. Είναι ένα στοίχημα να αναγεννηθεί. Να προστατευτούν οι ιδιοκτήτες, οι κάτοικοι αλλά και να αντιμετωπιστούν χρόνιες στρεβλώσεις και παθογένειες στην περιοχή», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους εκπροσώπους των κατοίκων.  

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους κατοίκους να του πουν με ειλικρίνεια ποια από τα αιτήματα που του είχαν θέσει στη συνάντηση που είχαν στο Μ. Μαξίμου στις 6 Αυγούστου έγιναν, ποια προχωρούν και ποια όχι, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήρθε εδώ για τις εντυπώσεις. «Μάχη δίνουμε», τόνισε. «Ήρθα για να ακούσω από εσάς τους κατοίκους ποιες είναι οι άμεσες ανάγκες και οι ποιοι οι στόχοι που πρέπει να επικεντρώσουμε».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι υπουργοί και η περιφερειάρχης είχαν την ευκαιρία νωρίτερα να συζητήσουν με τις επιτροπές κατοίκων και να τους ενημερώσουν ενώ ενημέρωση έκανε επίσης ο πρόεδρος του «Δημόκριτου».  

Το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ενημέρωσε ότι η επίσκεψη του κ. Τσίπρα γίνεται προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης των μέτρων αποκατάστασης των ζημιών από τις πυρκαγιές.  

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι, που γίνεται λίγες ημέρες πριν από την εμφάνισή του στη ΔΕΘ, ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί, και χαρακτηρίστηκε αιφνιδιαστική, ωστόσο, με γρήγορα αντανακλαστικά το Μαξίμου φρόντισε για κάθε λεπτομέρεια, ιδιαίτερα για την ασφάλεια του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του, με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι, τον πρωθυπουργό συνόδευσαν  στο Μάτι ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα Καθημερινότητας του Πολίτη, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.  

Στις συναντήσεις θα συμμετάσχουν η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου-η οποία για πρώτη φορά θα επισκεφθεί την περιοχή -  και ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.