Δριμεία κριτική εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και του νέου μπαράζ υποσχεσεολογίας που αναμένεται να επιδοθεί ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε ο αναπληρωτής γραμματέας προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και αντιδήμαρχος του δήμου Γλυφάδας, κ. Αιμίλιος Βουγιουκλάκης.

Σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90.1 FM» και στους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο κ. Βουγιουκλάκης επισήμανε πως «οι πολίτες περιμένουν από τις επισκέψεις των πρωθυπουργών στη Θεσσαλονίκη εξαγγελίες. Ο κ. Τσίπρας έχει ταυτίσει τις εξαγγελίες της ΔΕΘ με λέξεις δίχως αντίκτυπο και κοροϊδία προς τον ελληνικό λαό. Από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ελληνικός λαός δεν θα περιμένει αόριστες εξαγγελίες».

Μάλιστα, ο κ. Βουγιουκλάκης υποστήριξε ότι «ο αντίλογος σε ό, τι λέει ο κ. Τσίπρας είναι η ίδια η πραγματικότητα. Η διάψευσή του δεν χρειάζεται τη Νέα Δημοκρατία για να επέλθει, έχει έρθει από την ίδια την πραγματικότητα. Η ΝΔ δεν θα ακολουθήσει τον λαϊκισμό του αλλά θα σχεδιάσει με κοστολογημένες θέσεις την επόμενη ημέρα. Όλες οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αναλώνονται στο τι θα γίνει αλλά κοιτάζουν το πώς θα γίνει».

«Το μεγαλύτερο δυστύχημα είναι ότι αποτελεί διάψευση όσων παρουσιάζει η κυβέρνηση. Σε μία που παρουσιάζεται ότι βγαίνει από τα μνημόνια, παρά το γεγονός ότι βγαίνει από τη χρηματοδότηση κι όχι από τις δεσμεύσεις, η κυβέρνηση δεν απαντά πως θα μεγαλώσει η οικονομική πίτα ώστε να ελαφρυνθούν τα οικονομικά βάρη. Η μόνη μεταρρύθμιση που έχει να παρουσιάσει είναι οι φόροι», συμπλήρωσε ο κ. Βουγιουκλάκης.

«Στη ΝΔ στρεφόμαστε στην επόμενη μέρα. Θα παρουσιάσουμε τις θέσεις που έχουν καταρτιστεί ανθρώπους των επιχειρήσεων και της αγοράς και έχουν γνώση του αντικειμένου. Η ΝΔ δεν γράφει και δεν καταρτίζει κυβερνητικές θέσεις με γνώμονα τον λαϊκισμό αλλά με βάση τον ρεαλισμό και την Ελλάδα του αύριο», κατέληξε.