Την επίσκεψη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ σχολιάζει ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, υπενθυμίζοντας αρχικά τα «έργα και ημέρες» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη βόρεια Ελλάδα: «Υποβάθμιση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης με την μετατροπή του σε υφυπουργείο, κρατικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της πόλης και υποβάθμιση των υπηρεσιών τους, κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων σε όλη την Μακεδονία και την Θράκη, σοβαρές ελλείψεις και αποδυνάμωση των αστυνομικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών στον βορειοελλαδικό χώρο, δεκάδες νέοι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό, ανομία στους πανεπιστημιακούς χώρους, ένα προσφυγικό έτοιμο να εκραγεί στην Βόρειο Ελλάδα, η ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη, χιλιάδες επιχειρήσεις που συνεχίζουν να βάζουν λουκέτο ή να μεταπηδούν σε γειτονικές χώρες. Και το αποκορύφωμα; Η επαίσχυντη συμφωνία για το Σκοπιανό.»

Κατά τα άλλα, ο κ. Γκιουλέκας αναφέρει τι ΔΕΝ θα πει ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του:

«Ένα μνημόνιο -το τρίτ-- που μας κόστισε από 100 έως 200 δισεκατομμύρια ευρώ με την «περήφανη διαπραγμάτευση» Τσίπρα-Βαρουφάκη!
Επιβολή capital controls στις Τράπεζες!
99 χρόνια ενέχυρο η δημόσια περιουσία!
Ασφυκτικά πλεονάσματα 3,5% έως το 2022 και υψηλά πλεονάσματα έως το 2060!
Σφιχτή επιτήρηση από τους «θεσμούς»!
Ένα νέο τέταρτο αχρείαστο μνημόνιο με νέους φόρους στις πλάτες του ελληνικού λαού!
Μηδενικές επενδύσεις!
Αναιμική ανάπτυξη!

Είχαμε κάποτε το περίφημο 'Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης' με τα 12 δισεκατομμύρια παροχές. Με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000, την 13η σύνταξη, τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, την μηδενική αύξηση στον ΦΠΑ, το σκίσιμο των μνημονίων και τόσα άλλα. Αποτέλεσμα; 15 δισεκατομμύρια νέα μέτρα και φόροι!

Μετά είχαμε το 'Παράλληλο Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης'. Φέτος, ποιος ξέρει τι μας επιφυλάσσει ο Αλέξης Τσίπρας.»

Και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης καταλήγει: «Ένα είναι βέβαιο. Το βήμα της ΔΕΘ είναι μία ευκαιρία για τον Αλέξη Τσίπρα! Μια ευκαιρία να απολογηθεί σε όλους τους Μακεδόνες, σε όλους τους Έλληνες γι’ αυτή την κάκιστη συμφωνία με την οποία ζημίωσε την Μακεδονία, ντρόπιασε την Ελλάδα!»