Ελληνοφρένεια (Ε)
Ελληνοφρένεια (Ε) Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
hfsrzr84ciysa3ro9wdy
Πολιτική

Οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι για τις περιφέρειες όλης της χώρας

Τα δυνατά χαρτιά της ρίχνει στη µάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών η Νέα ∆ηµοκρατία - Ποιοι έχουν εξασφαλίσει το χρίσµα και πού υπάρχουν περισσότερες από µία επιλογές

Στόχος της Νέας ∆ηµοκρατίας είναι να κερδίσουµε όλες τις περιφέρειες», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας ψηλά τoν πήχη των προσεχών περιφερειακών εκλογών. Ο πρόεδρος της Ν.∆. έχει υπογραµµίσει εδώ και καιρό ότι, σε αντίθεση µε τις δηµοτικές, οι περιφερειακές εκλογές έχουν ξεκάθαρο πολιτικό στίγµα και συνεπώς θα δοθούν «χρίσµατα» σε κάθε αναµέτρηση στο επίπεδο αυτό.

Η εκλογική επιτροπή για τις περιφερειακές και δηµοτικές εκλογές, µε επικεφαλής τον Νικήτα Κακλαµάνη, εργαζόταν αθόρυβα και συστηµατικά όλο το καλοκαίρι και πλέον έχει καταλήξει στις βασικές επιλογές, τις οποίες και θα παρουσιάσει στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις το αργότερο µέχρι το τέλος Σεπτεµβρίου.
Τα µέλη της επιτροπής συνοµιλούν τακτικά µε παράγοντες των τοπικών κοινωνιών και αφουγκράζονται το κλίµα που επικρατεί σε κάθε περιφέρεια σε σχέση µε τους δυνητικούς υποψηφίους, ενώ συνεδριάζουν κάθε εβδοµάδα και διασταυρώνουν τις πληροφορίες τους.
Θυµίζουµε ότι πέρα από τον κ. Κακλαµάνη, στην επιτροπή µετέχουν επίσης οι Λευτέρης Αυγενάκης, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Γεωργαντάς, Κώστας Τσιάρας, Θανάσης Νέζης και Στέλιος Κονταδάκης.

Στις τελευταίες εκλογές, του 2014, οι υποψήφιοι που στήριξε η Νέα ∆ηµοκρατία επικράτησαν σε 7 από τις 13 Περιφέρειες. Από τους νυν περιφερειάρχες, ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Γιώργος Χατζηµάρκος στο Νότιο Αιγαίο, ο Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία και ο Αλέξανδρος Καχριµάνης στην Ηπειρο θα λάβουν εκ νέου το «γαλάζιο» χρίσµα.

*Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας.