Με τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Μάνδρας βρέθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, αφού συνομίλησε με κατοίκους και γονείς των παιδιών και παρακολούθησε τον αγιασμό, έκανε έναν πολύ σύντομο χαιρετισμό, συστήνοντας τον Γιώργο Αμυρά ως ποδηλάτη και τον εαυτό του ως απόφοιτο του δημοτικού σχολείου Αγίας Βαρβάρας.

«Μία περιοχή με τα προβλήματα που έχετε κι εσείς εδώ» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, προσθέτοντας όμως χαμογελώντας, ότι αν έχεις προβλήματα μικρός, γίνεσαι δυνατός στο μέλλον.
«Θέλω να σας πω μόνο 4 λέξεις για το σχολείο: Μαθαίνουμε, Βοηθάμε, Δημιουργούμε, Χαιρόμαστε. Αυτές οι τέσσερις λέξεις πρέπει να σας συνοδεύουν» είπε στους μαθητές.

Αργότερα μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε ότι επέλεξε να επισκεφθεί ένα σχολείο της Μάνδρας, που πριν μερικούς μήνες ήταν σχεδόν θαμμένο στην λάσπη για να ενισχύσει την προσπάθεια των δασκάλων και των γονιών.

«Ήμασταν εδώ με την καταστροφή, είμαστε σήμερα σε μία μέρα χαράς, θα είμαστε και αύριο και θα επιμείνουμε για να λυθούν τα προβλήματα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε επίσης το γεγονός ότι στο σχολείο οι αναπληρωτές είναι τρεις φορές περισσότεροι από τους μόνιμους και πρόσθεσε: «Αυτό πρέπει να τ’ αλλάξουμε. Γιατί αν θέλουμε αυτή η χώρα να πάει μπροστά πρέπει να δώσουμε τη σημασία που πρέπει στα δημοτικά σχολεία και στην προσχολική εκπαίδευση. Αν θες να νικήσεις την ανισότητα πρέπει να κάνεις καλύτερα δημοτικά σχολεία. Να το προσπαθήσουμε».