Ως «την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο χώρο της Δικαιοσύνης» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, την «Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη - E-Justice», στην ημερίδα που διοργάνωσε ο αντίστοιχος Τομέας του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Θέμα της ημερίδας ήταν «Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη- E- Justice: Ένας μοχλός βελτίωσης της λειτουργίας και της πρόσβασης στη Δικαιοσύνη, αλλά και τρόπος ενίσχυσης της εμπιστοσύνης του πολίτη προς αυτήν. Που βρισκόμαστε;» και όπως ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Καραγκούνης «Ως αρμόδιος υπουργός, ήδη από το 2012, έβαλα σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη, έγιναν δηλαδή τα πρώτα βήματα της Δικαιοσύνης προς την ψηφιακή εποχή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για «ένα έργο του οποίου η πρώτη φάση έπρεπε ήδη να έχει τελειώσει από τον Οκτώβριο του 2015 και που σήμερα έπρεπε να λειτουργεί σε όλα τα δικαστήρια της χώρας» αλλά «παραμένει ανολοκλήρωτο εξαιτίας των προσκομμάτων, των αναβολών και της ανικανότητας της κυβέρνησης».

«Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα εγγυηθεί ότι μόλις γίνει κυβέρνηση, η Δικαιοσύνη θα περάσει επιτέλους στην νέα ψηφιακή εποχή» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ο κ. Καραγκούνης σημείωσε στην τοποθέτησή του, πως «ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης χτυπάει αντίστροφα» και πως «επίκειται πολιτική κατάρρευση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και σε μια ύστατη προσπάθεια επιβίωσης τους, έχουν στραφεί σε συκοφαντίες, διαστρεβλώσεις και κατηγορίες των πολιτικών τους αντιπάλων». Η πραγματικότητα όμως δεν αλλάζει, είπε και συμπλήρωσε «στις ερχόμενες εκλογές, ο Πρωθυπουργός και οι συνοδοιπόροι του θα επιστρέψουν εκεί από όπου ξεκίνησαν, θα επιστρέψουν στο περιθώριο της πολιτικής ζωής».

Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη οι: Ν. Παναγιωτόπουλος, Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δ. Ασκούνης, Καθηγητής Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ, Γ. Καρβέλης, Διευθυντής Λύσεων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνηση του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (ELPO) και Δ. Παρλίτσης, MSc, Προϊστάμενος στο Τμήμα Μηχανοργάνωσης Προγραμματισμού και Αναπτυξιακών Μελετών του ΔΣΘ.

Το «παρών» έδωσε και ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αυγενάκης, ο οποίος χαρακτήρισε εξαιρετική τη δουλειά του Τομέα Δικαιοσύνης της ΝΔ.