Για τα θέματα που χαρακτηρίζονται σκάνδαλα και αφορούν την κυβέρνηση απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ερώτηση του Κώστα Παπαχλιμίντζου για την εφημεριδα «Παραπολιτικά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι θα αφήσει την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της, χωρίς παρεμβάσεις, ενώ υπογράμμισε ότι έχει δεσμευτεί για την Εξεταστική που θα διερευνήσει το τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015

«Η κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει με πολλούς τρόπους ότι δεν έχει κανένα πλεονέκτημα. Αναφέρομαι στον τρόπο που έχει πορευθεί συνολικά κι όχι μόνο σε θέματα συγκεκριμένα που αποτελούν σκάνδαλα. Έχω όμως απόλυτη εμπιστοσύνη τη Δικαιοσύνη και δεν έχω διάθεση να μπαίνω στα χωράφια της. Σε καμία περίπτωση από δικούς μου υπουργούς και ανθρώπους δεν θα γίνουν τηλέφωνα στη δικαιοσύνη για να προωθούν υποθέσεις ή κάποιες άλλες να τις βάλουν στην άκρη. Έχω δεσμευθεί για μία εξεταστική επιτροπή. Για το τι έγινε τελικά το πρώτο εξάμηνο του 2015. Για να μάθουν και οι Έλληνες πολίτες τι ακριβώς είχε γίνει τότε. Για να μην μπορεί κανείς να πει ότι απλά «είχα αυταπάτες εκείνη την περίοδο». Είναι άσχετος ή ψεύτης ο κ. Τσίπρας; Γιατί έπρεπε να γνωρίζει την ζημιά που είχε κάνει στην περιουσία του Έλληνα φορολογούμενου».