Στη γνωστή θεωρία ότι δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών επανήλθε ο Πάνος Καμμένος, πηγαίνοντας μάλιστα και ένα βήμα παρακάτω: Αν ο ίδιος αποχωρήσει από την κυβέρνηση, «θα πρέπει να γίνουν διερευνητικές επαφές να μπουν άλλοι στην κυβέρνηση».

«Η συμφωνία δεν θα κυρωθεί. Εμείς που είμαστε κυβερνητικοί εταίροι, θα κάνουμε το παν για να μην κυρωθεί. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσουμε. Έχω δεσμευτεί δημόσια εδώ και καιρό. Δε θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή. Θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση», τόνισε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε ότι η Συμφωνία φέρει τη μονογραφή του ΥΠΕΞ και η κυβέρνηση πρέπει να διαμρτυρηθεί στα Σκόπια για τις δηλώσεις Ζάεφ, που συνιστούν παραβίαση των Πρεσπών. Μάλιστα, όπως είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησαν με τον Zόραν Ζάεφ και του είπαν ότι παραβιάζει τη συμφωνία.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, η συμφωνία δεν ισχύει.

«Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δει κατά πόσο θα ισχύσει η συμφωνία, αφού την παραβιάζει», είπε σχετικά και αναφερόμενος σε δείγμα παραβίασης της συμφωνίας είπε ότι «ο Ζάεφ δεν τους εξηγεί ότι η χώρα πια δε θα λέγεται ‘Μακεδονία’.

Ερωτηθείς αν θα αποσύρει την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πριν ή αφού έρθει η συμφωνία στη Βουλή, απάντησε ότι, «όταν θα έρθει η ώρα, αν ποτέ πάει η συμφωνία στη Βουλή, εμείς θα αποσυρθούμε από την κυβέρνηση» και επανάλαβε ότι «θα κάνω τα πάντα προκειμένου να μην έρθει η συμφωνία στη Βουλή», διευκρινίζοντας πως «αν όμως έρθει η συμφωνία στη Βουλή, τότε δεν έχω άλλη επιλογή, γιατί εγώ σέβομαι τη λαϊκή εντολή που έχω λάβει».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον χαρακτηρισμό «τζάμπα μάγκας» που χρησιμοποίησε στη ΔΕΘ, αναφορικά με την στάση του υπουργού Άμυνας στο Σκοπιανό. Ο κ. Καμμένος κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να διώξει από το κόμμα «τα ακραία στοιχεία που έχει μαζέψει, τα 'φασισταριά' όπως τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Βορίδη και τον Πλεύρη, να ανοίξει το κόμμα και τότε μπορεί να συζητήσουμε».

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση των Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη