Δριμεία κριτική εις βάρος της κυβέρνησης για το προσφυγικό έκανε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Ειδικότερα, η κ. Βόζεμπεργκ σημείωσε πως «αυτό το οποίο συμβαίνει, ειδικά στην Μόρια και στην Σάμο, είναι σε μεγάλο βαθμό ευθύνη αυτής της κυβέρνησης. Όταν έγινε το προσκλητήριο του ’15 και όταν υποσχέθηκε τότε ο υπουργός κ Μουζάλας ότι έχει την δυνατότητα η χώρα να φιλοξενήσει 50.000 και τους 20.00 εξ αυτών με επιδότηση ενοικίου χωρίς την παραμικρή υποδομή , αποδείχθηκε ότι ορθώς ασκήθηκε από την ΝΔ κριτική».

Μάλιστα, η ευρωβουλευτής συμπλήρωσε πως «σήμερα στην Μόρια στοιβάζονται 4 φορές περισσότεροι άνθρωποι. Ακούγονται πολλά για αξιόποινες πράξεις, βιασμούς, αυτοκτονίες. Τα παιδιά ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες και έπρεπε ήδη να μεταφερθούν στην ενδοχώρα σε κάποιες δομές ώστε να έχουν ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση. Είχε δώσει ο κος Βίτσας υπόσχεση να μεταφερθούν σε δομές. Είναι αδιανόητο να μην δίνει σαφή απολογισμό. Περιμένουμε ακόμη μητρώο ΜΚΟ».

«Έχει ενημερωθεί η Επιτροπή για εναλλακτικό σχέδιο και αποσυμφόρηση. Φοβάμαι για πολύ σοβαρότερα στην Μόρια όταν καταγγέλλουν βιασμούς», κατέληξε.

Εκ νέου υποψήφια για τις Ευρωεκλογές

Η κ. Βόζεμπεργκ ξεκαθάρισε ότι ενδιαφέρεται να συνεχίσει την πορεία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Το βέβαιο είναι οι ευρω-εκλογές στις 26 Μαϊου. Θέλω να συνεχίσω. Θα προσπαθήσω να διεκδικήσω την ψήφο του ελληνικού λαού. Εγώ πάντα αιρετή είμαι. Δεν είμαι διορισμένη πουθενά», επισήμανε.

Ηθικό καθήκον για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Σε ό, τι αφορά τη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η κ. Βόζεμπεργκ σημείωσε ότι «είχα ηθικό καθήκον και ανάγκη εσωτερική να συμμετάσχω στην πολιτική αγωγή».

«Ξεκίνησε η δίκη και διέκοψε για τις 27 του μηνός με διαδικαστικά ζητήματα. Και εμείς «απειλούθεμα», όσοι κάνουμε σκληρή ποινική δικηγορία», κατέληξε.