Το γεγονός ότι η κυβέρνηση υπολογίζει να επικυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά την συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Κοτζιάς ρωτήθηκε σχετικά και περιέγραψε τη διαδικασία μετά το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα, το οποίο διενεργείται στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο Νίκος Κοτζιάς μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθουν δύο συμφωνίες στη Βουλή, με εκείνη για την πρόσκληση στο ΝΑΤΟ, να κατατίθεται ξεχωριστά. Για το θέμα αυτό βέβαια παρέπεμψε στη Βουλή. Αναφορικά με τον χρόνο που θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή, σημείωσε ότι υπήρξε μία καθυστέρηση και αντί για Δεκέμβρη, όπως αρχικα προβλεπόταν, θα έρθει τον Ιανουάριο.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συμφωνία για την αλλαγή ονομασίας της ΠΓΔΜ μπορεί να περάσει από την ελληνική Βουλή χωρίς τις ψήφους των ΑΝΕΛ. Ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε τόσο στους βουλευτές του Ποταμιού, οι οποίοι έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι θα ψηφίσουν την επικύρωση της συμφωνίας, όσο και σε ανεξάρτητους βουλευτές.