Με τον Γιώργο Πατούλη, πρόεδρο του ΔΣ της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου, συναντάται το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση της ΝΔ, όπως αυτή διατυπώθηκε στην ΔΕΘ,  για μεταφορά των πόρων του ΕΝΦΙΑ στην Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τον τρόπο αυτό ο κ. Μητσοτάκης θα δείξει και τη στήριξή του στο πρόσωπο του κ. Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής, επιβεβαιώνοντας τα Parapolitika.gr.

Πρόσφατα η ΚΕΔΕ είχε εκφράσει την ικανοποίησή για τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στην ΔΕΘ, αθώς πάγιες θέσεις της περιλαμβάνονται στην προγραμματική ατζέντα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΕΔΕ σημείωνε ότι είναι σημαντική η δέσμευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για η αλλαγή του «Κλεισθένη» και μεταβίβαση από το κεντρικό κράτος στους δήμους των πόρων από τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας, αλλά και η πρόθεσή του να καλύπτονται κατά κύριο λόγο με μόνιμο προσωπικό στο Δημόσιο (άρα και στους ΟΤΑ) οι θέσεις που αφορούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.