Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, ενώ εκτός κόμματος οδηγείται σταδιακά και ο Γιάννης Σαρίδης.

Σε περίπτωση που αμφότεροι οι βουλευτές βρεθούν εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Βασίλη Λεβέντη, τότε η τελευταία διαλύεται (θα περιλαμβάνει 4 βουλευτές ενώ το κατώτατο όριο είναι 5).

Σήμερα έγινε θυελλώδης συνεδρίαση της ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων, από την οποία αποχώρησαν οι κ.κ. Φωκάς και Σαρίδης. Ο κ. Φωκάς μετά τη συνεδρίαση δήλωσε στο Βεργίνα TV ότι πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί και θα το ανακοινώσει αύριο. Με τη λιτή αλλά κατηγορηματική δήλωση "εγώ δεν ζητάω συγγνώμη" αποχώρησε και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γ. Σαρίδης, ο οποίος προϊδεάζει για έξοδο από την κοινοβουλευτική ομάδα καθώς δεν φαίνεται να εκτονώνεται η ένταση που έχει προκύψει στο εσωτερικό του κόμματος. Μάλιστα, ο ίδιος σήμερα αρνήθηκε να παραδώσει την βουλευτική έδρα όπως του ζητήθηκε.

Σημειώνεται πως η ένταση δημιουργήθηκε μετά τις διαμαρτυρίες του ετέρου βουλευτή Δ. Καβαδέλλα γιατί του ζητήθηκε να πληρώσει εισιτήριο εισόδου στην ΔΕΘ, και τις επικρίσεις Σαρίδη σε βάρους του βουλευτή για τη στάση αυτή.

Η αντίδραση της Ένωσης Κεντρώων…

Μετά το πέρας της σημερινής διαβούλευσης, η Ένωση Κεντρώων έβγαλε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει: «Η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα τη λύση θα τη δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα τη λύση θα τη δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

…και οι συζητήσεις με τη Νέα Δημοκρατία

Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να γνωστοποιηθεί με ποιο κόμμα αναμένεται να είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής της Β’ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φωκάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του myportal.gr, ο κ. Φωκάς τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε συζητήσεις με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει υπάρξει σχετική συμφωνία.