Άστραψε και βρόντηξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά της κυβέρνησης, μιλώντας στην εκπομπή «Εν Αθήναις» και τον Γιώργο Τράγκα στη συχνότητα των Παραπολιτικών 90,1.

Σχετικά με την κλήση του για απολογία στη ΓΑΔΑ είπε: «Η κατηγορία είναι ο μισός ποινικός κώδικας. Οι κατηγορίες δεν μου απευθύνονται από τις δικαστικές εισαγγελικές αρχές, αυτές οι κατηγορίες απευθύνθηκαν από το τμήμα προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος το οποίο συνέταξε μια ολόκληρη δικογραφία που βάζει ένα σωρό πράγματα μέσα... Τα αδικήματα είναι αντίσταση κατά της αρχής, και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά των Αστυνομικών, διατάραξη οικιακής ειρήνης και κοινής ειρήνης, φθορά ξένης περιουσίας, εξύβριση και απειλή κατ΄ εξακολούθηση, παραβίαση του νόμου περί όπλων και πυρομαχικών...

Η επόμενη κατηγορία είναι του πράκτορα θα το διαπιστώσετε σύντομα ... Ρωσόφιλος δεν είμαι, είμαι έλληνας 100% και αγαπώ την Ελλάδα από εκεί και πέρα θέλω συνεργασία με όλες τις χώρες και όχι αντιπαλότητα πολύ περισσότερο με όλες τις χώρες τις μεγάλες που μπορούν να μας στηρίξουν και να είναι ένα αντίβαρο στην αμερικανογερμοκρατία.

Η αντεθνική δράση είναι ότι υπερασπιζόμαστε τα σπίτια και τη λαϊκή περιουσία. Αν έλεγα κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη, θα ήμουνα εθνικός ήρωας, όχι μόνο υπουργός στην κυβέρνηση αλλά κάτι παραπάνω.»

Σε ερώτηση αν υπάρχουν κινήσεις για να μην κατέβει στις εκλογές: «Δεν ξέρω μπορεί να είναι και αυτός ο στόχος. Αν με πάνε σε δίκη και καταδικαστώ και μάλιστα για όλα αυτά η ποινή είναι τουλάχιστον 9 μέχρι 17 χρόνια και τότε μπορεί να στερήσουν τα πολιτικά δικαιώματα. Τους πονάει αυτή η υπόθεση γιατί εμείς κάθε εβδομάδα κατορθώνουμε να ματαιώνουμε πλειστηριασμούς, να αναβάλουμε άλλους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, να εμποδίζουμε όλη αυτή τη λειτουργία, να διαμορφώνουμε ένα κλίμα στην κοινωνία και αυτοί άρον –άρον να πάρουν σωρηδόν σπίτια του ελληνικού λαού και περιουσίες . Μιλάμε για επιδρομή, για εφιάλτη για τα επόμενα χρόνια, αυτό σχεδιάζουν και εμείς είμαστε ένα μεγάλο εμπόδιο, ένα κίνημα το οποίο αναπτύσσεται και σου λεει αν δεν το καταστείλουμε μπορεί να εξαπλωθεί.

Δεν θα πάω επάνω στη ΓΑΔΑ, δεν θα τους νομιμοποιήσω το παρακράτος το μνημονιακό, ούτε θα το αναγνωρίζω. Δεν ανεβαίνω επάνω, δεν απολογούμαι. Εγώ πήγαινα να υπερασπίσω ανθρώπους στη ΓΑΔΑ δεν περίμενα ποτέ ότι μετά τις διώξεις που είχα από τον Παπαδόπουλο και τον Ιωαννίδη στη χούντα ότι δήθεν οι πρώην σύντροφοί μου για εκδικητικούς λόγους, γιατί δεν αντέχουν ούτε τη φωνή μου να ακούνε, σπεύδουν να κάνουν αυτές τις διώξεις. Γιατί αυτοί κάνανε τις διώξεις, στα άδυτα του Μαξίμου μαγειρεύτηκαν οι κατηγορίες και προωθούνται. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο εγκέφαλος. Του το εισηγηθήκανε και το βρήκε πολύ χρήσιμη σαν ιδέα και ίσως φαεινή και ίσως θαυμάσια για να τιμωρήσει τον πρώην ο οποίος είναι μια φωνή συνείδησης για όλους αυτούς που ξεπουλήσαν τα πάντα.»

Ερωτηθείς αν πήρε τηλέφωνο κάποιον από τους πρώην συντρόφους του στην κυβέρνηση: «Είναι δυνατόν; Δηλαδή θα παίρνω τηλέφωνο να παρακαλάω τον οποιοδήποτε Παππά όταν ξέρουν τι κάνουν, όταν τα έχουν σχεδιάσει, όταν είναι εκτελεστές αυτής της υπόθεσης; Έβγαλε μια ψευτοανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ για τα μάτια του κόσμου... Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει αυτή την ώρα, βγάζει ανακοίνωση όταν η κυβέρνηση διατάσει να προχωρήσει η δίωξή μου. Είναι καθαρά πολιτικό, θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα η κ. Γεροβασίλη!»