Την πλήρη διαφωνία της με τη συνεργασία Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατων - ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές εξέφρασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

«Όχι σε ευκαιριακές συμμαχίες με τη σκέψη μόνο στους αριθμούς. Ναι στις ειλικρινείς σοσιαλδημοκρατικές, προοδευτικές συνεργασίες της προόδου και της δημοκρατίας. Για μια αυθεντικά προοδευτική Ευρωπαϊκή agenda», είπε η κα Γεννηματά και πρόσθεσε:

Οι συνεργασίες πρέπει να έχουν πραγματικά προοδευτική ατζέντα και όχι ένα δήθεν αριστερό προσωπείο σημείωσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επιτιθέμενη εμμέσως πλην σαφώς στον κ. Τσίπρα, ο οποίος, όπως είπε, συμπράττει από το 2015 με το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι Αριστερά στην Ελλάδα. Στην κυβέρνηση το στίγμα δίνουν οι ακροδεξιοι» τόνισε στη συνέχεια

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις για την άθλια κατάσταση στην Μόρια και τις ευθύνες Τσίπρα. «Δεν θα κρύψω λόγια, φοβούνται οι γυναίκες μη βιαστούν και δεν πηγαίνουν ούτε στις τουαλετες μονές τους» επισήμανε και μετέφερε στους ευρωβουλευτές την εικόνα που αντιμετώπισε η ίδια κατά την πρόσφατη επίσκεψή της.

Στο πλαίσιο αυτό, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση γιατί πήρε κονδύλια η Ελλάδα για να ζουν με αξιοπρέπεια οι πρόσφυγες, αλλά και οι ντόπιοι να αισθάνονται ασφαλείς, δυστυχώς όμως δεν τα αξιοποιησε σωστά. .